Eerste VHT-certificaat textielinzameling naar Leger des Heils

10-06-2015

Leger des Heils ReShare heeft als eerste textielinzamelaar in Nederland het certificaat 'Herwinning Textiel 'van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT) gekregen. Het certificaat laat zien dat het Leger des Heils met haar textielinzameling, staat voor kwaliteit, transparantie en verantwoordelijkheid binnen de textielrecyclingsbranche.

Sinds eind 2014 heeft de branche een eigen certificeringsregeling in het leven geroepen voor herwinning van textiel. Operationeel directeur Simon Smedinga: ,,We hebben als gezamenlijke partners besloten tot dit nieuwe certificaat, dus het is niet een opgelegd instrument van bovenaf maar een zelfreinigingsmechanisme van binnenuit. Daar is moed voor nodig. We zijn blij dat wij het certificaat als eerste inzamelaar in de wacht hebben gesleept en hopen dat het een serieus keurmerk wordt voor overheden en andere partners met wie we samenwerken."   

Met de certificeringsregeling helpt de VHT textielinzamelaars, -sorteerders,- handelaren en -recyclers, om aan hun afnemers en leveranciers te laten zien dat zij hun zaken goed op orde hebben. Gecertificeerde ondernemingen onderscheiden zich op het gebied van transparantie en duurzaamheid, aldus de VHT. De certificeringsregeling wordt getoetst door de onafhankelijke, certificerende Instelling TüV Rheinland.