Uitgestelde Garderobe

Jouw oude kleding vandaag is een nieuwe garderobe voor iemand in nood.

Wist u dat ieder jaar 135 miljoen kilo kleding wordt weggegooid en verbrand? Dat zijn 10.000 vrachtwagens vol! Daarom roepen we alle organisaties, kerken en scholen op mee te doen met de actie ‘Uitgestelde Garderobe’. Door kleding, schoenen en textiel in te zamelen, kan het Leger des Heils mensen helpen die het hard nodig hebben. En het milieu heeft er ook wat aan!

Hoe werkt het?
Wij leveren twee ReBoxen (kartonnen inzamelboxen) op de gewenste locatie. Daarin kan de ingezamelde textiel worden verzameld. Voor elke volle ReBox delen wij vijf waardebonnen (t.w.v. 10 euro) uit aan mensen die het echt nodig hebben. Voor deze bonnen kunnen zij zelf een setje kleding uitzoeken in één van onze tweedehands kledingwinkels, de ReShare Store.

We hebben op deze manier al veel waardebonnen kunnen verstrekken via de Voedselbank en verschillende asielzoekerscentra. Zo hebben ook mensen met een smalle beurs de kans iets uit te zoeken wat ze mooi vinden en wat past, voor zichzelf of voor hun kinderen. Bovendien kunnen ze met de bon ‘anoniem’ shoppen, zonder dat iemand weet dat zij tot een speciale doelgroep behoren.

Wat zamelen we in?
We zijn blij met alle kleding en schoenen die worden ingezameld. Op dit moment zijn we extra blij met herenkleding, met name in iets kleinere maten voor het voorjaar en de zomer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoenen, colberts, jassen, pakken en overhemden.

Plaatsen ReBox
We leveren minimaal twee ReBoxen omdat we uit ervaring weten dat één ReBox snel vol is. Wij komen tussentijds in principe niet ophalen, want dit brengt logistieke kosten met zich mee die we liever besteden aan het goede doel. Ons doel is dan ook om minimaal 30 gevulde zakken per locatie op te halen aan het einde van de actie.

De afmetingen van de ReBox zijn 60x60x115 cm. Heeft u geen ruimte voor een ReBox, maar wel minimaal 25 zakken kleding? Doe de zakken in één van onze straatcontainers of bel naar 0800 0322 (gratis). We kunnen de zakken gratis bij u ophalen.

Wanneer is de actie?
De voorjaarsactie van 2018 is inmiddels afgerond. In het voorjaar van 2019 kunt u (weer) meedoen. De actie zal dan lopen in maart en april.

Heeft u interesse?
U kunt zich niet meer aanmelden voor de voorjaarsactie van 2018. Wilt u de eerstvolgende keer wellicht meedoen? Meld dit dan alvast via actie@reshare.nl.

Downloads

Voorbeeld intern promotiebericht Uitgestelde Garderobe Pamflet - Wat mag worden ingeleverd Flyer Uitgestelde Garderobe