Tweede Kamerlid en staatssecretaris bij kledingactie Leger des Heils

17-04-2014

Gisteren werd in Den Haag de nationale kledingactie van het Leger des Heils afgetrapt door Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber. Ze presenteerde tegelijkertijd een notitie om meer textiel uit de kliko te halen en overhandigde het eerste exemplaar aan staatssecretaris Mansveld (Milieu). Jaarlijks verdwijnt er nog 135 miljoen kilo kleding en textiel bij het restafval. Het merendeel verdwijnt in de verbrandingsoven. Zonde, want veel van deze spullen zijn nog uitstekend bruikbaar.

De notitie en de nationale kleding inzamelactie: het Leger kan de kleren krijgen, moeten Nederlanders bewuster maken van het gescheiden inleveren van textiel. Daarom zamelen we in heel Nederland via inzameldozen, ReBoxen, en onze containers kleding, textiel en schoenen in. Daarmee helpen we mensen die het hard nodig hebben en sparen we het milieu.

Meedoen!
Doneer je kleding in onze ReBox of in één van onze containers. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde container bij jou in de buurt.
Staat er geen ReBox bij jou op het werk? Vraag er dan vast één aan voor volgend jaar, kijk op www.reshare.nl/acties hoe dat werkt.

De actie duurt t/m 20 mei.