Aftrap Nationale kledingactie in Rotterdam

13-04-2015

Jaarlijks verdwijnt er nog 135 miljoen kilo kleding en textiel bij het restafval. Het merendeel verdwijnt in de verbrandingsoven. Zonde, want veel van deze spullen zijn nog uitstekend bruikbaar. Daarom komt het Leger des Heils dit voorjaar weer met de nationale kleding inzamelactie: het Leger kan de kleren krijgen! In heel Nederland zamelen we via inzameldozen, ReBoxen, en onze containers kleding, textiel en schoenen in. Daarmee helpen we mensen die het hard nodig hebben en sparen we het milieu.

Aftrap in Rotterdam
Op woensdag 15 april is de officiële aftrap van de nationale kleding inzamelactie van het Leger des Heils. Onder de noemer ‘Het leger kan de kleren krijgen’ wordt de komende weken in het hele land zoveel mogelijk textiel ingezameld. De aftrap van de actie vindt plaats in Rotterdam. Voor de Markthal Rotterdam wordt met een honderd meter lange waslijn aandacht gevraagd voor hergebruik van textiel. Joost Eerdmns, wethouder Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte van de gemeente Rotterdam neemt de aftrap van de nationale inzamelactie voor zijn rekening.

Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de aftrap. Mensen kunnen daar direct hun kleding doneren.

Datum: 15 april 2015
Tijd: 14.30-15.30 uur
Locatie: Binnenrotte, op het plein tussen de bibliotheek en de Markthal

Meedoen
Doneer je kleding in onze ReBox of in één van onze containers. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde container bij jou in de buurt. 
Staat er geen ReBox bij jou op het werk? Vraag er dan vast één aan voor volgend jaar, kijk op www.reshare.nl/acties hoe dat werkt.