Bristol en Leger des Heils verlengen succesvolle samenwerking

08-11-2017

De landelijke inzamelactie van schoenenwinkelketen Bristol voor het Leger des Heils is een groot succes. Sinds de start in 2015 heeft Bristol maar liefst 33.806 kg schoenen opgehaald. Het Leger des Heils geeft de schoenen weg aan mensen in nood of laat de opbrengst ten goede komen aan lokale hulpprojecten.

Klanten kunnen herbruikbare schoenen bij Bristol doneren in de zogenoemde REBOX en ontvangen voor elk paar ingeleverde schoenen een Bristol-kortingsbon van 15%. Hoewel de actie in eerste instantie van tijdelijke aard was, zorgt het succes keer op keer voor een voortzetting van de samenwerking. Ook nu. Onlangs kregen de REBOXEN zelfs een nieuw jasje.

“Wij zijn ontzettend blij met de vele kilo’s die Bristol voor ons heeft ingezameld”, aldus Jolande Uringa, Manager Communicatie van ReShare, de afdeling van het Leger des Heils die de textielinzameling doet. “Met de donaties kunnen we heel veel mensen helpen. Daarnaast is het hergebruiken van schoenen ook nog eens goed voor het milieu. Omdat schoenen een tweede leven krijgen, sparen we schaarse grondstoffen en verminderen we de CO2-uitstoot. We zijn daarom erg tevreden dat we de samenwerking met Bristol kunnen voortzetten.”

Ook Dick van Dijk, Sales Manager bij Bristol, is blij met de samenwerking: “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons familiebedrijf altijd een belangrijk punt geweest en met deze inzamelactie kunnen we heel veel mensen helpen. Bovendien ontvangen klanten die hun herbruikbare schoenen inleveren ook nog eens een leuke korting. Klanten reageren doorgaans erg positief op de actie: ze dragen echt een steentje bij aan de maatschappij.” 

In elk filiaal van Bristol is het mogelijk om herbruikbare schoenen in te leveren voor het Leger des Heils. “Omdat er zoveel schoenen worden ingezameld, vragen we klanten om de schoenen per paar te binden”, aldus Van Dijk.