Coronavirus treft ook kledinginzameling Leger des Heils

01-04-2020

Het coronavirus treft de samenleving op meerdere plaatsen en manieren. Dat geldt ook voor de textielinzameling van het Leger des Heils. Na de klappen in de afzetmarkt in 2019 wordt de textielrecyclingsector wederom hard geraakt, nu door de COVID-19 crisis. De crisis heeft op alle partijen in de markt grote financiële en operationele consequenties. En dat geldt ook voor Leger des Heils ReShare. Zo zijn sinds 17 maart 2020 al onze ReShare Stores gesloten.

Ook de afzetmarkt, in binnen en buitenland, voor gesorteerd herbruikbaar textiel is, als gevolg van wereldwijde lockdowns en andere maatregelen omtrent COVID-19, nagenoeg dicht. Maatregelen, zoals sluiting van de winkels, hebben op bijna alle 2e handskleding en kringloopwinkels een groot effect. ReShare gaat in gesprek met haar relaties om samen naar oplossingen te zoeken en zo deze periode door te komen.

Niet alleen heeft de situatie impact op de mensen die voor de aankoop van goedkope kleding zijn aangewezen op deze winkels, maar ook voor degenen die in deze winkels actief zijn als personeel. En dat betreft niet alleen vrijwilligers, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die in een arbeidsre-integratietraject actief zijn.

Lees hier ook de persberichtgeving van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT).