Een warme winter met kledingdonatie

09-01-2015

Woningontruiming Regionaal geeft alles wat zij tegenkomt tijdens een vrijwillige huisontruiming én wat nog bruikbaar is voor iemand anders, een herbestemming via diverse goede doelen en maatschappelijke instellingen waarmee zij samenwerken. Eén van deze goede doelen is Leger des Heils ReShare.

Woningontruiming Regionaal bestaat uit zes verschillende regio’s, die allemaal volgens dezelfde formule werken. Al sinds 2011 wordt alle nog bruikbare kleding en textiel zorgvuldig door de regiomanagers geselecteerd en ingepakt voor ReShare. Per jaar gaat het om duizenden kilo’s kleding en textiel, dat via Leger des Heils ReShare weer een weg vindt in het recycle traject.

‘Gelukkig leeft het recyclen van kleding en andere spullen steeds meer bij onze klanten. Daar zoeken ze ons waarschijnlijk op uit. Ze zijn vaak heel blij dat wij de nog bruikbare spullen een herbestemming geven via goede doelen als Leger des Heils Reshare. Dat scheelt niet alleen voor de portemonnee van de klant, maar ook afval voor het milieu. Bovendien maken wij ook nog een ander blij met deze spullen. Een echte win-win situatie en dáár doen we het voor!’, aldus Carry van Swieten, oprichter en algemeen directeur van Woningontruiming Regionaal.

Carry vervolgt: ‘Onze klanten zijn vaak zelf al van plan het één en ander te recyclen. Door het inschakelen van ons bedrijf zorgen wij ervoor dat alle bruikbare kleding en textiel bij Leger des Heils ReShare terecht komt en niet bij een andere kledingrecycleraar, zodat dit gegarandeerd een goede bestemming krijgt. Wij gaan voor kwaliteit en willen een betrouwbare partij voor onze klant zijn. Dat geldt ook voor de partners waarmee wij samenwerken. Ook deze dienen betrouwbaar te zijn.’