Eerste Leger des Heils pop-up store @Opwekking

29-05-2017

Aankomende Pinksterconferentie lanceert Leger des Heils, afdeling ‘ReShare’, haar eerste pop-up store. Een zeecontainer omgetoverd tot heuse RESHARE STORE dient als de plek om tweedehands te shoppen op Opwekking.

Het is de eerste keer dat het Leger des Heils met een pop-up versie van hun bekende tweedehands winkel komt. Zowel in winkels van de Korpsen, als in de RESHARE STORES verkoopt het Leger des Heils tweedehands textiel. De formule is anders, net als de locaties. “Met de pop-up store kan de organisatie een groter publiek laten zien hoe mooi tweedehands kleding is en hoe hip de look-and-feel van de RESHARE STORES,” vertelt communicatiemanager Jolande Uringa. De winkel die doorgaans vele vintagefreaks aantrekt, staat ondanks de sociale prijzen bekend om zijn frisse uitstraling, waardoor ook mensen met een smalle beurs lekker (en zonder schaamte) kunnen shoppen.

Leven met lev
Deze pop-up store sluit volgens Uringa goed aan bij het thema van Opwekking: “Leven met lev, dat betekent ook gaan voor de duurzame keuze en denken aan de wereld van morgen. De productie van katoen is namelijk zeer intensief, 1 kg katoen kost 17.000 liter water en zorgt voor een CO2 uitstoot van ruim 3 kg. Dit wordt bespaard wanneer je in plaats van iets nieuws, tweedehands kleding koopt.”

Ook je oude festivalkleding kun je inleveren bij de pop-up store die te vinden is vlak na de loopbrug waar de bezoekers het festivalterrein op komen. De pop-up store is elke festivaldag geopend.