Feestelijke opening ReShare Store Apeldoorn door Leger des Heils

29-08-2018

Het Leger des Heils heeft onlangs de deuren geopend van een eigentijdse tweedehands kledingwinkel in Apeldoorn. Donderdag 6 september wordt de winkel aan de Brinklaan 134 om 19.00 uur feestelijk geopend. Na de openingshandeling is er voor geïnteresseerden een workshop ‘tips voor tweedehands shoppen’door Tiny Temple en krijgen bezoekers gratis persoonlijk stylingadvies. Verder krijgen klanten deze dag bij aankoop een kortingsbon die ze bij een volgend bezoek kunnen besteden. 

De ReShare Store is een frisse winkel midden in het centrum waar kwalitatief goede tweedehands kleding voor een kleine prijs is te vinden. Simon Smedinga, directeur Leger des Heils ReShare: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Het kopen van tweedehands is ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. De formule -waaronder locatiekeuze en inrichting- van onze ReShare Store is anders, waardoor we hopen ook andere mensen in contact te brengen met de doelen van onze organisatie. We hebben een goed verhaal én mooie kleding! Overigens is het Leger des Heils in Apeldoorn gelukkig al aanwezig, met het korps maar ook op het gebied van hulpverlening. Met de ReShare Store erbij kunnen we nu samen nog veel meer mensen helpen.”

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. Voor elke kilo katoen wordt 17.000 liter water gebruikt; als we kleding een tweede leven geven sparen we schaarse grondstoffen. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers daarom ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Een groot deel van het interieur van de winkel is gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.