Aftrap Nationale Kledingactie in Den Haag

14-04-2014

Jaarlijks verdwijnt er nog 135 miljoen kilo kleding en textiel bij het restafval. Het merendeel verdwijnt in de verbrandingsoven. Zonde, want veel van deze spullen zijn nog uitstekend bruikbaar. Daarom komt het Leger des Heils dit voorjaar met een nationale kleding inzamelactie: het Leger kan de kleren krijgen! In heel Nederland zamelen we via inzameldozen, ReBoxen, en onze containers kleding, textiel en schoenen in. Daarmee helpen we mensen die het hard nodig hebben en sparen we het milieu.

Kledingmanifestatie in Den Haag
Op woensdag 16 april, 13.45 uur, is de officiële aftrap van de campagne in Den Haag. Op Het Plein wordt op een speciale manier aandacht gevraagd voor hergebruik van textiel. Veel burgers weten niet dat en hoe ze kleding gescheiden kunnen inleveren. Via de politiek en media probeert het Leger des Heils op deze manier aandacht te vragen voor de vele kilo’s kleding die nog verdwijnen in de grijze kliko. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie zal de actie offcieel en letterlijk aftrappen met een kledingbal in de ReBox. Daarna zal ze een notitie over textielinzameling presenteren en overhandigen aan (milieu) staatssecretaris Mansveld.

Iedereen is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de aftrap op Het Plein in Den Haag. Mensen kunnen daar direct hun kleding doneren. 
Datum: 16 april
Tijd: 13.45-15.00 uur
Locatie: Het Plein, Den Haag

Meedoen!
Doneer je kleding in onze ReBox of in één van onze containers. Kijk hier voor de dichtstbijzijnde container bij jou in de buurt.
Staat er geen ReBox bij jou op het werk? Vraag er dan vast één aan voor volgend jaar, kijk op www.reshare.nl/acties hoe dat werkt.

De actie duurt t/m 20 mei.