Leger des Heils deelt 5000 kledingbonnen uit aan allerarmsten

19-12-2013

In het najaar van 2013, heeft het Leger des Heils 5000 kledingbonnen verstrekt aan kerken in Nederland. Via deze kerken, zogenoemde korpsen, worden de bonnen uitgedeeld aan mensen in nood, die behoefte hebben aan nieuwe kleding. De meeste korpsen beheren een eigen tweedehands kledingwinkel en hebben deze mensen goed in beeld.

Als mensen de bon inleveren bij de tweedehands kledingwinkel, mogen ze kosteloos een nieuwe set meenemen. De waarde van de kleding wordt vergoed door Leger des Heils ReShare. Met dit initiatief doen we precies wat we moeten doen. Kleding inzamelen en daarna uitdelen aan mensen die het nodig hebben. En dat zijn er door de crisis een heleboel. Bovendien wordt het steeds kouder, waardoor warme kleding echt onmisbaar is.
In totaal is ruim de helft van de kledingbonnen sinds september dit jaar verzilverd en heeft Leger des Heils ReShare 50.000 euro voor de actie uitgetrokken. De organisatie verwacht ook in 2014 kledingbonnen uit te delen en zoekt tegelijk naar mogelijkheden om dit uit te breiden.