Leger des Heils deelt kleding uit aan vluchtelingen

09-09-2015

Nederland zet zich massaal in voor vluchtelingen in ons land. Op grote schaal wordt kleding en geld gedoneerd. Veel mensen bieden zich aan voor vrijwilligerswerk. COA, Rode Kruis, Vluchtelingenwerk Nederland en het Leger des Heils hebben de handen ineen geslagen. Zij gaan samenwerken om de inzameling en distributie van goederen te coördineren.

Leger des Heils ReShare gaat een structurele bijdrage leveren op het gebied van inzameling, sortering en levering van kleding voor vluchtelingen/asielzoekers in de asielzoekerscentra (onder leiding van het COA). ReShare zal er ook voor zorgen dat de reeds aangeleverde hoeveelheden (niet gesorteerde) kleding waar COA geen bestemming voor heeft, worden ingezameld en gesorteerd. Op basis van de behoefte zal de organisatie er vervolgens voor zorgen dat de juiste hoeveelheid en type kleding op de juiste plek terecht komt.

Kleding of schoenen doneren?
Wilt u kleding/schoenen doneren? Lever dit dan in (in gesloten kledingzakken) bij de textielcontainers en inzamelpunten van het Leger des Heils. Een locatie-overzicht van onze containers vindt u hier. Er is altijd wel een inzamelpunt bij u in de buurt of regio. Bij een grote hoeveelheid zakken met kleding belt u ons gratis nummer: 0800 0322. Wilt u iets anders dan kleding/schoenen doneren? Kijk dan op de website van het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk Nederland of een initiatief bij u in de buurt.

Handen uit de mouwen? We zijn ook op zoek naar mensen die tijdelijk willen helpen om de kleding uit te zoeken en klaar te leggen voor transport. Dit gebeurt in onze sorteerlocatie te Utrecht. Kijk hier voor de vacature.