Leger des Heils ook actief op de Kinderboerderij

17-02-2017

Deze week werd een nieuwe inzamelunit in gebrui genomen, voor inleveren vet, textiel en gebruikte apparaten op tien Haagse stadsboerderijen. Het Leger des Heils doet ook mee, met een speciale inzamelbak voor textiel.  

Goede informatie en voorlichting over het scheiden van afval en een unit waarin je makkelijker vet, textiel en gebruikte apparaten kwijt kan, loont. Daarom worden er op de tien Haagse stadsboerderijen nieuwe zogeheten inzamelunits geplaatst. De eerste werd op de Stadsboerderij De Woelige Stal in gebruik genomen. Deze is ontwikkeld door de gemeente Den Haag in samenwerking met de gemeente Rotterdam en de branches MVO (oliën en vetindustrie), Wecycle en Leger des Heils ReShare.

De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat de bewoners hun afval scheiden en zorgt steeds voor betere faciliteiten. Onlangs opende de gemeente nog het afvalbrengstation Uitenhagestraat. Wethouder Boudewijn Revis hierover: “Als je heel bewust met afvalscheiding bezig bent, kun je voor jezelf en je omgeving veel resultaat halen. Daarbij is goede informatie heel belangrijk. Zo kun je spelenderwijs kinderen al vroeg leren hoe je afval kunt scheiden en wat dat betekent voor onze maatschappij. En daarnaast is duurzaam afvalbeheer ook goed voor onze portemonnee omdat hoe meer afval er gescheiden wordt, hoe lager de afvalstoffenheffing wordt.” 

Uit cijfers blijkt dat de diverse Haagse stadsboerderijen de afgelopen jaren in de top-10 van inzamelende kinderboerderijen staat. In 2016 werden er op de Haagse stadsboerderijen 5250 apparaten ingezameld (350 meer dan in 2015), 7840 kg vet ingeleverd (1120 kg meer dan in 2015) en 10.874 kg kleding/textiel ingeleverd (2819 kg meer dan in 2015).