Leger des Heils opent nieuwe ReShare Store in hartje Deventer

09-05-2019

Het Leger des Heils opent zaterdag 18 mei de deuren van de ReShare Store in Deventer. De ReShare Store is een frisse tweedehands kledingwinkel met sociale prijzen. De winkel is midden in het centrum te vinden (Keizerstraat 4) en is op deze feestelijke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Wethouder Thomas Walder zal de winkel om 14.00 uur officieel openen.

Bezoekers ontvangen deze dag een kortingsbon én maken - door hun kassabon in te leveren - kans op één van de drie gratis designertassen van de Nederlandse ontwerper Omar Munie (t.w.v. € 65). De tassen zijn gemaakt van oude vrachtwagenzeilen. Super duurzaam dus!

Simon Smedinga, directeur Leger des Heils ReShare: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Behalve de sociale prijzen is het kopen van tweedehands ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. De formule  -waaronder locatiekeuze en inrichting- van onze ReShare Store is anders, waardoor we hopen ook andere mensen in contact te brengen met de doelen van onze organisatie. We hebben een goed verhaal én mooie kleding!” De ReShare Store in Deventer was een lang gekoesterde wens, aangezien het landelijke sorteercentrum van Leger des Heils ReShare ook in Deventer zit. Op dit moment wordt een nieuw duurzaam sorteercentrum gebouwd langs de A1 in Deventer.

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. Voor elke kilo katoen wordt 17.000 liter water gebruikt; als we kleding een tweede leven geven sparen we schaarse grondstoffen. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers daarom ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Een groot deel van het interieur van de winkel is gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De ReShare Store in Deventer is de elfde winkel binnen de retailformule van het Leger des Heils. Meer informatie over de ReShare Store is te vinden op www.resharestore.nl.

Foto door Rodenburg Bedrijfsmakelaars.