Leger des Heils start hippe RESHARE STORE in hartje Eindhoven

24-10-2017

Het Leger des Heils heeft vandaag de deuren geopend van een eigentijdse tweedehands kledingwinkel in Eindhoven. Het is een frisse winkel met sociale prijzen. De winkel, de RESHARE STORE, staat midden in het centrum (Willemstraat 16) en verkoopt kwalitatief goede tweedehands kleding voor een kleine prijs. 

Simon Smedinga, directeur Leger des Heils ReShare: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Behalve de sociale prijzen is het kopen van tweedehands ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. De formule -waaronder locatiekeuze en inrichting- van onze RESHARE STORE is anders, waardoor we hopen ook andere mensen in contact te brengen met de doelen van onze organisatie. We hebben een goed verhaal én mooie kleding! Overigens is Brabant met de komst van de winkel in Eindhoven met vier stores ruim bedeeld: ook in Bergen op Zoom, Breda en Tilburg is de RESHARE STORE te vinden.”

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. Voor elke kilo katoen wordt 17.000 liter water gebruikt; als we kleding een tweede leven geven sparen we schaarse grondstoffen. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers daarom ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Een groot deel van het interieur van de winkel is gemaakt van gerecyclede materialen, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

 Op vrijdag 1 december volgt de officiële opening van de winkel. Meer informatie over deze feestelijke dag wordt binnenkort bekendgemaakt.