ReShare opent nieuwe bedrijfslocatie in Utrecht

17-02-2014

Vanaf maart verhuist een gedeelte van textielinzamelaar ReShare, onderdeel van het Leger des Heils, naar Utrecht. Dat heeft de organisatie vrijdag bekend gemaakt.

In Utrecht staan meerdere locaties van het Leger des Heils. Een daarvan wordt deels gebruikt door Jeugdzorg & Reclassering op de Zeehaenkade. Dezelfde locatie wordt straks gedeeld met ReShare. 
De helft van de bedrijfsvoering verhuist van Oosterhout (NB) naar Utrecht en in de toekomst zullen de sorteeractiviteiten verder toenemen op de Zeehaenkade. ReShare wil met deze stap efficiënt gebruik maken van het bestaande vastgoed en werkgelegenheid creëren voor meer mensen met een SW-achtergrond. Dat zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien kan door de centrale locatie het aantal kilometers van inzamelwagens beperkt worden. 

Leger des Heils ReShare is de grootste textielinzamelaar van Nederland. De organisatie zamelt jaarlijks 23 miljoen kilo in en creëert ruim tweehonderd werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (SW-ers). De revenuen uit kledinginzameling investeert ReShare in de hulpverlening van o.a. het Leger des Heils.