ReShare opent winkel in Groningen

17-02-2014

Leger des Heils ReShare opent in maart een tweedehands kleding winkel in Groningen. De nieuwe winkel komt in het pand waarin de inmiddels gesloten 50|50 Store gevestigd was (Westerkade).  

Pilot

De nieuwe winkel is onderdeel van een pilot. Operationeel directeur ReShare, Simon Smedinga: “Wij kijken in Groningen of de ideeën die wij hebben voor tweedehands kledingwinkels ook echt werken. We gaan tweedehands kleding verkopen, met prijzen die je bij zo’n winkel verwacht. De doelgroep: mensen met een smalle beurs. Omdat Groningen een universiteitsstad is, hopen we dat we ook studenten kunnen trekken omdat zij over het algemeen niet veel te besteden hebben.”  

Honderd procent Leger des Heils

Het bijzondere aan de nieuwe winkel is volgens Smedinga dat het een honderd procent Leger des Heils winkel is. “Wij steken niet onder stoelen of banken dat wij het Leger des Heils zijn. Als iemand de winkel binnenstapt, moet dat meteen duidelijk zijn. In de hele inrichting, tot aan de prijskaartjes toe. De prijzen zijn laag, ook voor tweedehands merkkleding. Niemand mag de winkel voorbij lopen met het idee ‘dit is te duur voor mij’. Maar het mag geen onverzorgde winkel zijn, waar je liever niet gezien wilt worden. Ook onze doelgroep wil wel eens lekker winkelen. Dat betekent een frisse winkel, sociaal personeel en geen ‘chinees afhaalzakje’ voor je nieuwe aanwinst.      

Integratie naaiatelier in winkel 

In de winkel is ook een herstel-/naaiatelier gepland waarbij de afdeling Welzijns&Gezondheidszorg een rol gaat spelen. Directeur Elzo Edens: “Onze missie blijft om mensen weer aan het werk te helpen. Dat doen we in ons Work Center waar we mensen de kans bieden om weer een dag- en werkritme op te doen zodat ze uiteindelijk de weg naar de arbeidsmarkt (terug)vinden. Een onderdeel van dat Work Center is een naaiatelier waar zo’n tien mensen bezig zijn. Dat integreren we in de winkel van ReShare. Je kunt dus niet alleen kleding kopen, maar ook kleding laten vermaken of herstellen in de winkel. Een win-win situatie voor alle partijen. Voor de klant, voor ReShare en voor onze cliënten die daarmee tussen de vier muren van het Work Center naar een goede locatie in het centrum van Groningen gaan om daar hun werk te doen.”  

Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws over de winkel!