ReShare Store op duurzame tour met Omar Munie

05-03-2019

Vanaf dinsdag 5 maart verkopen de ReShare Stores exclusieve tassen en sleutelhangers van de Nederlandse ontwerper Omar Munie. Munie is eigenaar en oprichter van een van de bekendste tassenlabels van Nederland. De producten voor de ReShare Store zijn allemaal uniek én duurzaam; ze zijn namelijk gemaakt van de oude vrachtwagenzeilen van het Leger des Heils.  

De tweedehands kledingwinkelketen van het Leger des Heils verkoopt betaalbare tweedehands en vintage kleding aan een breed publiek. Mensen die op zoek zijn naar unieke en duurzame items, kunnen met de producten van Omar Munie - nog meer dan anders - hun hart ophalen bij de ReShare Store.  

Goed voor mens en milieu
De designerproducten zijn gemaakt in de Dreamfactory, door mensen die werkloos zijn, maar graag een ambacht willen leren. Als materiaal zijn de oude vrachtwagenzeilen van het Leger des Heils gebruikt. “We geven het textiel dat we inzamelen een tweede leven, maar we vinden het ook belangrijk om ons eigen ‘bedrijfsafval’ een nieuwe bestemming te geven. We willen toe naar een circulaire economie, waarin afval niet bestaat en per definitie een grondstof wordt waarmee iets nieuws gemaakt kan worden. Omar Munie heeft van onze droom, een fantastisch en uniek product gemaakt”, aldus Jolande Uringa, Manager Public Affairs en Communicatie bij Leger des Heils ReShare.  

Buitenkansje
De tassen zijn niet goedkoop, want handgemaakt. Toch is de tas voor modefanaten een buitenkansje. Voor de tassen van Omar Munie wordt normaal gesproken rond de € 600 gevraagd, maar de tassen van het Leger des Heils gaan voor slechts € 65 de deur uit. De sleutelhangers kosten € 17,50. De opbrengst komt ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils. Voor mensen die zich de tas niet kunnen veroorloven, is er een kans om er toch één te scoren. Via de Instagram en Facebook van de ReShare Store is er namelijk een winactie waarbij maar liefst drie tassen worden weggeven.  

Over Omar Munie
Omar Munie (1986) is een jonge, getalenteerde Nederlandse designer. Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich richten op de toekomst. Hij ging naar de modevakschool, maakte zijn eerste tassen en verkocht die aan de meisjes uit zijn klas. Tijdens zijn studie vloog hij naar New York om aan het grote warenhuis Macy’s zijn tassen te verkopen. Na vele prijzen, waaronder ‘Beste ondernemer onder de 25 jaar’, ‘Meest innoverende ondernemer 2011’ en een oeuvreprijs in 2013 voor een duurzame designtas gefabriceerd uit gerecyclede KLM-uniformen, richtte hij in 2006 het tassenlabel Omar Munie op, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de bekendste tassenlabels in Nederland. In 2010 werd de Omar Munie Flagshipstore aan de Coolsingel in Rotterdam geopend. In 2013 verhuisde de Omar Munie Flagshipstore naar het prestigieuze Noordeinde in Den Haag.

Over de ReShare Store
De ReShare Store is een fijne, overzichtelijke kledingwinkel van het Leger des Heils met mooie, tweedehands en vintage kleding voor een kleine prijs. De winkel biedt bezoekers een fijne winkelervaring door de frisse en moderne inrichting. Iedereen is welkom: mensen die weinig te besteden hebben, het milieu willen sparen of op zoek zijn naar iets unieks. Opvallend is het sociale karakter van de winkel: er is een gezellige koffiehoek en fijn personeel dat de tijd neemt voor een praatje. De opbrengst komt volledig ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils, bijvoorbeeld opvang van tienermoeders, jeugdzorg of arbeidsre-integratie. Op dit moment zijn er tien winkels door het hele land. De adressen zijn te vinden op www.resharestore.nl/winkels.