ReShare Store van het Leger des Heils organiseert duurzame shopavond

08-10-2018

Donderdag 18 oktober kunnen duurzame shoppers hun hart ophalen bij de ReShare Store van het Leger des Heils. De vernieuwde winkel aan de Markendaalseweg 50 in Breda opent ’s avonds, van 19.00 tot 21.00 uur, haar deuren voor een gratis duurzame VIP-night. Er is een workshop ‘Tips voor tweedehands shoppen’, persoonlijk stylingadvies en een exclusieve verkoop van damespakken van de Nederlandse modeontwerper Monique Collignon. Deze pakken, gemaakt van gerecyclede petflessen, hebben een nieuwwaarde van 399 euro maar hangen deze avond voor een kleine prijs in de winkel. 

De workshop ‘Tips voor tweedehands shoppen’ wordt gegeven door Noor van Tiny Temple. Noor is een gedreven stylist met een hart voor het milieu. Ze helpt mensen met het creëren van een stijl die bij hen past, met een bewuste garderobe van tijdloze en kwalitatieve items. Noor is fan van tweedehands kleding en heeft de gave om de pareltjes eruit te pikken en met elkaar te combineren. Tijdens de VIP-night deelt ze haar tips met het publiek en geeft ze klanten gratis persoonlijk stylingadvies. 

Tweedehands maakt verschil
Het Leger des Heils hoopt dat er veel mensen op de avond afkomen. Miranda Overbeeke, Floormanager van de ReShare Store in Breda: “In de hoogtijdagen van fast fashion, waar grote ketens elke maand een nieuwe collectie hebben en items vaak na enkele keren al verwassen zijn, willen wij laten zien dat je met tweedehands een verschil kan maken. Tweedehands is niet vies en stoffig, maar hip en happening. Vanuit onze zorg voor de aarde vinden we het als Leger des Heils belangrijk om hergebruik van tweedehands kleding stimuleren. Want de kledingindustrie is enorm vervuilend. Voor het produceren van een kilo katoen is bijvoorbeeld 10.000 liter water nodig, om dan nog niet te spreken over de CO2-uitstoot en de chemische middelen die nodig zijn om textiel te verven.” Geïnteresseerden voor de VIP-night kunnen zich gratis aanmelden via actie@reshare.nl.

IMG_8429