Samen werken aan een betere wereld

07-10-2016

Persoonlijke spullen, zoals kleding verbinden wij in ons hoofd vaak met een persoon. Daardoor hebben persoonlijke bezittingen een sterke herinneringswaarde. In zulke gevallen kan het fijn zijn het werk aan een ander over te dragen. Wovia Woningontruiming werkt al geruime tijd samen met Leger des Heils Reshare voor het inzamelen van kleding.

Wovia woningontruiming vindt het belangrijk dat er bij een woningontruiming zo min mogelijk waarde verloren gaat. Naast het financiële aspect, is Wovia zich ook heel bewust welke impact het weggooien van prima bruikbare kleren heeft op onze wereld. Ieder jaar verdwijnt er maar liefst 135 miljoen kilo kleding en textiel in de verbrandingsoven. Dit is niet goed voor ons milieu. Wovia streeft er naar om bij te dragen aan een duurzame wereld. Het droog opslaan en gratis vervoeren van ingezamelde kleding naar Leger des Heils Reshare is daar een sprekend voorbeeld van.

Bij Leger des Heils ReShare krijgt al deze kleding een nieuwe bestemming. Zo geven ze een gedeelte van de kleding gratis weg aan mensen die het niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. Bijvoorbeeld aan de vluchtelingen, maar ook als er ergens een ramp heeft plaatsgevonden verstrekt ReShare gratis kleding. Hiervoor hebben zij altijd een noodvoorraad klaarstaan. Ook gaat een deel van de kleding naar tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils. Daar wordt het verkocht aan mensen die rondkomen van een minimum of gratis verstrekt aan mensen in een crisissituatie. Tot slot wordt een gedeelte van de kleding verkocht. Met de opbrengst van deze kleding kan Leger des Heils ReShare het hulpaanbod van het Leger des Heils steunen. Denk aan de opvang voor tienermoeders en daklozen.

Wovia Woningontruiming