Shirt uit op Opwekking

31-05-2017

Leger des Heils, textielafdeling ‘ReShare’,  daagt festivalgangers van Opwekking uit om hun kleding in te ruilen tegen een speciaal ontworpen shirt van gerecycled materiaal. Dit shirt -met opdruk van Majoor Bosshardt of Bramwell Booth- is onderdeel van de actie “heb het lev: trek je shirt uit!”

In ruil voor een herdraagbaar oud kledingstuk, meegenomen of ter plekke uitgetrokken, ontvangen de festivalgangers het shirt van gerecycled materiaal. “Eigenlijk staat deze actie symbool voor wat we doen als ReShare,” legt Communicatiemanager Jolande Uringa uit. “We zamelen oude kleding in en laten zien wat voor mooie producten je hiervan kunt maken, die we bijvoorbeeld in onze tweedehands winkels verkopen. Zo doorlopen bezoekers eenmaal dit hele proces op microniveau. De jongere  generaties zijn heel erg gericht op beleving en ervaring, nou, hier is-tie dan.”

De kleding die ReShare ophaalt met de actie wordt later weer verkocht in de verschillende RESHARE STORES van het Leger des Heils. Maar niet zonder dat het eerst wordt voorzien van een label met persoonlijk verhaal van de voorgaande eigenaar.

Lev
Met deze actie sluit ReShare tevens aan bij het algemene thema van Opwekking. “Leven met lev, dat betekent ook gaan voor de duurzame keuze en denken aan de wereld van morgen,” volgens Uringa. “Met dit shirt kun je deze keuze letterlijk uitdragen via de twee iconische figuren die op het gerecyclede shirt staan.” Het shirt is te verruilen bij de pop-up store van ReShare, vlak na de loopbrug waar bezoekers het festivalterrein op komen.
www.resharestore.nl