ReShare Store groot succes

17-10-2014

Leger des Heils ReShare gaat een tweede 'ReShare Store' openen. De eerste winkel van deze formule opende begin 2014 in Groningen. Daar is de ReShare Store een groot succes, waarmee het Leger des Heils verder wil gaan in de rest van het land. In Den Haag komt het volgende filiaal, dat wederom een combinatie zal zijn van retail en arbeidsreintegratie. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier een werkervaringsplek krijgen.

De ReShare Store kenmerkt zich als frisse winkel met unieke items voor een sociale prijs. Simon Smedinga, directeur Leger des Heils ReShare: “Ik ben er trots op dat we op deze locatie een mooie, frisse winkel kunnen realiseren met kleding die betaalbaar is voor iedereen. De winkel mag niet te duur zijn, maar we willen ook niet dat mensen zich schamen als ze er binnenstappen. Het kopen van tweedehands is ook interessant als je geeft om het milieu of echt iets unieks wilt dragen. Door Campus Den Haag krijgt de stad steeds meer studenten, ook hen willen we graag bedienen.”

Kleding biedt kansen. Het helpt ouders en kinderen die in de kou staan. Het dient het milieu, omdat we grondstoffen hergebruiken. Tijdens openingstijden kunnen bezoekers ook kleding doneren in de winkel en zodoende bijdragen aan het goede doel. Voor de werkervaringsplekken wordt in het pand een herstel-/naaiatelier worden gevestigd.

De ReShare Store in Den Haag opent voorjaar 2015 haar deuren op Paviljoengracht 35 e.v. Momenteel is de locatie in gebruik als expositieruimte door Galerie ‘Anders bekeken’ van de Reaktgroep.