Tweede vestiging Second Chance opent in Breda

19-06-2014

Leger des Heils Breda opent zaterdag de tweede vestiging van Second Chance at Work. Na Zeeland, heeft ook Brabant dit bijzondere kledingproject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zaterdag is er een officiele opening in Breda met wethouder Bergkamp.

Second Chance at Work is een samenwerking tussen Leger des Heils ReShare, Leger des Heils korpsen en de arbeidsmarktpartners in Noord-Brabant. Het doel van het project is mensen helpen bij het vergroten van hun kans op een baan. “Als het om solliciteren gaat geldt dat er ‘nooit een tweede kans is voor een eerste indruk’. Maar voor veel jongeren zonder ervaring en/of mensen met een uitkering valt dat niet mee. Bijvoorbeeld doordat de middelen ontbreken voor representatieve kleding. De kans om een goede eerste indruk te maken wordt dan heel klein. Gelukkig biedt het project Second Chance at Work uitkomst”, aldus wethouder Bergkamp. Hij zal de openingshandeling verrichten.

Heel veel mensen in Noord Brabant, en zeer zeker ook in het westelijke deel van de provincie, zijn actief op zoek naar een betaalde, passende baan. Heleen Verburg van Second Chance at Work: “Daarom richten we ons nu vooral op deze mensen. Op vertoon van een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek krijgt men een gratis set zakelijke kleding én een goed advies over wat passend is bij deze baan. Deze aanpak blijkt voor velen een uitkomst. Kandidaten geven aan dat ze door de adviezen en de kleding met meer zelfvertrouwen solliciteren.”

Brabantse bedrijven sponsoren het project. Via de kenniscentra voor beroepsonderwijs zijn de (leer)bedrijven benaderd. Lian de Bruijn van het Regionaal Adviesteam Kenniscentra: “Sponsoring kan op verschillende manieren; Medewerkers doneren gedragen, maar  kwalitatief nog goede kleding of bedrijven geven bijvoorbeeld een workshop over solliciteren, het arbeidsfit maken van mensen, telefoneren enzovoort. Leerwerkadviseurs, gemeenten of UWV kunnen sollicitanten verwijzen naar Second Chance at Work.” Hermien Geerts van Leger des Heils ReShare, het kledinginzamelbedrijf: “Bedrijven - en burgers - kunnen ook sponsoren met een gift, zodat de kleding kan worden gestoomd, de schoenen gerepareerd, noodzakelijk kappersbezoek kan worden bekostigd, enzovoort. Bij bedrijven die door middel van kledingdonatie willen bijdragen plaatst Second Chance at Work een inzamelvoorziening, de zogenoemde Rebox. De logistieke invulling wordt volledig door Leger des Heils ReShare verzorgd, dus daar heeft het bedrijf geen omkijken naar.” Met het sponsoren van Second Chance at Work geven bedrijven een tweede kans aan mensen én kleding, waarmee ze tevens invulling geven aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

De opening van het project vindt plaats tijdens de modeshow die het Leger des Heils op 21 juni organiseert. Tijdens de modeshow wordt kleding getoond, die in de Leger des Heils winkel te koop is. In het kader van de feestelijke opening van Second Chance at Work worden ook kledingmodellen geshowd die voortkomen uit de speciale kledinginzameling voor dit project. Het evenement begint om 13.00 uur. Na afloop is de kledingwinkel van het korps geopend en is er gelegenheid om kleding te kopen. Adres: Hendrik Berlagestraat 102.