Vooral mannen- en winterkleding nodig!

25-09-2015

In ongeveer een week tijd heeft het Leger des Heils bijna duizend vluchtelingen aan een pakket kleding geholpen. Vandaag worden nog eens driehonderd mannen die als vluchteling in de Koepelgevangenis van Arnhem worden opgevangen, voorzien van warme kleding. Bij diverse opvanglocaties worden pakketten gebracht, met daarin schoenen, een jas en warme kleren.
 
Het Leger des Heils roept mensen op kleding te blijven doneren, en dan met name winterkleding en kleding geschikt voor (tengere) mannen. Ook andere kleding is natuurlijk welkom; die wordt bijvoorbeeld vervoerd naar vluchtelingenkampen rondom de Middellandse Zee. Verder zoekt het Leger des Heils met spoed helpende handen. Met minimaal vier uurtjes inzet is iedereen welkom te helpen met het sorteren van de kleding, op locaties in Utrecht, Oosterhout en Hattem. Stuur hiervoor een e-mail naar: annet.nieuwkoop@legerdesheils.nl
 
Kleding nodig? Bel!
Het uitdelen van de kleding verloopt in nauwe samenwerking met het COA, Rode Kruis en Vluchtelingenwerk Nederland. Op het gebied van textielinzameling, sorteren en uitdelen heeft het Leger des Heils al 130 jaar ervaring; het behoort tot een van de eerste activiteiten die de organisatie in Nederland ontwikkelde. Opvanglocaties die kleding nodig hebben, kunnen rechtstreeks contact opnemen met Leger des Heils ReShare via 0800-0322 (gratis).
 
Hulp nodig
Kledingdonaties blijven nodig. Iedereen die wil helpen met kleding, kan kleding/schoenen simpelweg naar een textielcontainer of instelling van het Leger des Heils of een WelkomWinkel van het Rode Kruis brengen. Op www.reshare.nl/map is een overzicht van alle kledingcontainers van het Leger des Heils te vinden. Bij grote hoeveelheden kleding kan men contact opnemen met Leger des Heils ReShare via 0800-0322 (gratis).