Wethouder Geldof lanceert duurzame inzamelmethode in Utrecht

30-03-2018

Sinds kort beschikt ReShare over een elektrische auto om bovengrondse textielcontainers in Utrecht te ledigen. Wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte) hielp donderdag 29 maart met het ledigen van één van de containers.  

Naast dat het transport schoner is, zijn de containers ook uitgerust met een sensor die meet hoe vol de container is. Zodra de container bijna vol is, geeft het systeem een melding. Hierdoor kunnen we uiterst efficiënt en zorgvuldig werken: er hoeft niet gereden te worden als de container nog niet helemaal gevuld is én te volle containers worden voorkomen.

De nieuwe manier van inzamelen sluit goed aan bij de vooruitstrevende ambitie van de gemeente Utrecht op het gebied van schoon vervoer. “De techniek op dit gebied wordt steeds slimmer, ten gunste van het milieu,” zegt wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte). “In ons eigen gemeentelijk wagenpark proberen wij zoveel mogelijk gemotoriseerde voertuigen bij vervanging om te zetten naar elektrische voertuigen. Een kwart van het gemeentelijk wagenpark bestaat uit elektrische of hybride voertuigen.”

Voor ReShare is de nieuwe inzamelmethode een logische stap. Behalve dat we textiel een tweede leven willen geven om het milieu zo minder te belasten, hebben we de afgelopen jaren ook forse stappen gezet in het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Onze bedrijfspanden zijn nu bijvoorbeeld een stuk energiezuiniger door isolatie en LED-verlichting, maar ook het wagenpark werd efficiënter ingezet én schoner. De nieuwe inzamelmethode in Utrecht past mooi in dit straatje.

Bekijk hier het item van RTV Utrecht: