Doel van de kleding

Ieder jaar verdwijnt er maar liefst 135 miljoen kilo kleding
en textiel in de verbrandingsoven.

Dat zijn tienduizend vrachtauto’s vol bruikbare goederen. De verbrandingsoven is slecht voor het milieu en het is jammer dat goederen niet hergebruikt worden.
image

Goederen die het Leger des Heils inzamelt om zijn goede doelen in binnen- en buitenland te financieren. Doe mee en lever uw kleding bij ons in. Wij geven uw kleding een nieuwe bestemming. Zoek hier de container bij jou in de buurt.

  1. We geven een gedeelte van de kleding gratis aan mensen die ze niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. Bijvoorbeeld als er ergens een ramp heeft plaatsgevonden. We hebben altijd een noodvoorraad klaar staan. In het najaar van 2015 hebben we tienduizenden stuks kleding uitgedeeld aan vluchtelingen uit Syrie. Samen met het Rode Kruis en COA konden we de juiste spullen inzamelen en uitdelen, mede doordat Leger des Heils ReShare in heel Nederland kleding inzamelt en een eigen logistieke operatie heeft kunnen we snel schakelen in geval van noodhulp. Bovendien hebben we geen winstoogmerk, dus kosten die wij -per definitie- maken voor het sorteren en uitdelen van kleding zien wij als goede doelbesteding.

  2. Ook gaat een gedeelte van de kleding naar de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils. Daar wordt het voor lage prijzen verkocht aan mensen die weinig te besteden hebben of die tweedehands kleding kopen om hun voetafdruk te verkleinen. Vanuit de winkels bieden we mensen met een smalle beurs de kans gratis te komen shoppen. We werken hiervoor samen met o.a. de Voedselbank. Bekijk hier een impressie van de ReShare Store.

  3. Tot slot wordt een gedeelte van de kleding, die hier in Nederland niet nodig is, verkocht aan sorteerbedrijven. Soms roept dit vragen op. Wij zijn er transparant over, want met de opbrengst van kleding kunnen we het hulpaanbod steunen van het Leger des Heils. Dat is voor ons een belangrijk doel. Met het CBF-keurmerk, voor goede doelen, van onze organisatie kan iedereen erop vertrouwen dat de opbrengst ten goede komt aan onze hulpverlening. Leest u hier meer over de het hulpaanbod van het Leger des Heils.