Steun aan goede doelen

Ieder jaar verdwijnt er maar liefst 135 miljoen kilo kleding en textiel in de verbrandingsoven.

Dat zijn tienduizend vrachtauto’s vol bruikbare goederen. De verbrandingsoven is slecht voor het milieu en het is jammer dat goederen niet hergebruikt worden.
image

Goederen die het Leger des Heils inzamelt om zijn goede doelen in binnen- en buitenland te financieren. Doe mee en lever uw kleding bij ons in. Wij geven uw kleding een nieuwe bestemming. Zoek hier de container bij jou in de buurt.

  1. We geven een gedeelte van de kleding gratis aan mensen die ze niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. Bijvoorbeeld als er ergens een ramp heeft plaatsgevonden. We hebben altijd een noodvoorraad klaar staan.

  2. Ook gaat een gedeelte van de kleding naar een tweedehands kledingwinkel van het Leger des Heils. Daar wordt het verkocht aan mensen die rondkomen van een minimum of gratis verstrekt aan mensen in een crisissituatie. Bekijk hier de ReShare Store.

  3. Tot slot wordt een gedeelte van de kleding verkocht. Met de opbrengst van deze kleding kunnen we het hulpaanbod steunen van het Leger des Heils. Denk aan opvang voor tienermoeders en daklozen. Leest u hier meer over de het hulpaanbod van het Leger des Heils.