Fashion with Flaws

Fashion with Flaws

Welkom bij Fashion With Flaws, waar imperfectie wordt omarmd en elk kledingstuk zijn eigen verhaal vertelt!

Hoe het werkt

Bij Fashion With Flaws omarmen we imperfectie en streven we naar een duurzame toekomst voor mens en milieu. In onze ReShare Store in Leiden bieden we kledingstukken aan die een beetje extra liefde nodig hebben. Het unieke aan dit project is dat jij, als klant, de kans krijgt om deze items een tweede kans te geven. Fashion With Flaws moedigt je aan om te experimenteren en je eigen stempel te drukken op de kleding die je ontdekt. Of het nu gaat om repareren met liefde, visible mending, verven met karakter, aanpassen naar jouw smaak, of het verwijderen van vlekken, jij bent de kunstenaar van jouw eigen stijlvolle verhaal. Samen bouwen we aan een duurzamere toekomst, stap voor stap, stik voor stik.

Stik voor stik

Je hebt dat ene kledingstuk gevonden dat je hart sneller doet kloppen, er zit een klein vlekje op dat jou niet afschrikt. Je ziet een canvas vol mogelijkheden om creatief aan de slag te gaan. Hier een paar handige suggesties die helpen om jouw kleding net zo lang mee te laten gaan als de herinneringen die je ermee creëert.

  1. Geef je kledingstuk een liefdevolle opknapbeurt: Merk je een klein gaatje of een losse naad op? Met een naald en draad kun je eenvoudig zelf reparaties uitvoeren. Neem de tijd om deze kleine herstelwerkzaamheden te doen en zie hoe jouw kleding nieuw leven inblaast. Als naaien niet je sterkste kant is, vraag dan hulp aan een familielid, vriend, buur, of bezoek je lokale kleermaker.
  2. Zichtbare herstelwerkzaamheden: Omarm de imperfecties van je kleding en maak reparaties zo zichtbaar mogelijk. Gebruik bijvoorbeeld een andere kleur garen of voeg een applicatie toe over een vlek. Laat je inspireren door technieken zoals Sashiko uit Japan. Dit geeft je kleding een uniek karakter en vertelt een verhaal.
  3. Geef kleur aan je kleding: Wil je een vlek verdoezelen of je kledingstuk een frisse uitstraling geven? Witte en lichte kleding kun je gemakkelijk verven met natuurlijke kleurstoffen zoals uienschillen en avocadopitten. Dit kan gelijkmatig of met patronen door te tie-dyen. Experimenteer en ontdek wat het beste past bij jouw stijl.
  4. Pas het aan naar jouw smaak: Voeg je eigen creatieve twist toe! Denk aan het toevoegen van patches, borduren of zelfs het gebruik van een stuk stof van een ander kledingstuk. Laat je fantasie de vrije loop en maak van jouw kledingstuk een uniek kunstwerk.
  5. Vlekken verwijderen: Zoek online naar tips voor het verwijderen van specifieke vlekken. Vaak kom je al een eind met ossengalzeep of groene zeep! Ontdek handige methoden om je kleding weer vlekkeloos te maken.

 

Waarom we dit doen

Bij ReShare zijn we vastberaden om een circulaire textielketen te creëren en een duurzame toekomst voor mens en milieu te bevorderen. De enorme hoeveelheid kleding die de wereld produceert, belandt vaak onnodig op de afvalberg. We zetten ons in om zoveel mogelijk van deze kleding te verzamelen en een nieuw leven te geven. Daarom introduceren we Fashion With Flaws: een eerbetoon aan imperfectie en duurzaamheid. Dit initiatief draait om het bieden van een tweede kans aan kleding die wat extra liefde nodig heeft. In onze ReShare Store in Leiden experimenteren we momenteel met het aanbieden van deze items. Wat het extra speciaal maakt, is dat de reparatie of het wegwerken van een vlek volledig aan jou wordt overgelaten. Waarom? Omdat wij, bij het Leger des Heils, geloven in tweede en derde kansen, zowel voor mensen als voor kleding. We hechten waarde aan samenwerking en nodigen mensen uit om ons te helpen meer kleding te hergebruiken.

Duurzaamheid

Wij zetten ons in voor het welzijn van mens & milieu.

Reshare Store

In deze Store vindt je Fashion with Flaws