Circulariteit en duurzaamheid

Het Leger des Heils strijdt al sinds 1885 voor een eerlijke omgang met mens en milieu. Het begrip 'duurzaam' bestond toen nog niet. Gelukkig worden doelen op het gebied van mens, milieu en maatschappij en 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' (MVO) nu breed gedragen. Het sluiten van de textielketen is een uitdaging waar we ons dagelijks mee bezighouden.

Als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) richt Leger des Heils ReShare zich op groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. We streven naar circulariteit binnen de textielketen en de zorg voor het milieu, en het welzijn van de naaste, zijn de belangrijkste drijfveren van ons werk.

De balans tussen People, Planet en Profit is geborgd in ons duurzaamheidsbeleid. Profit vervangen wij trouwens door Prosperity. Het is ons te doen om welvaart en geluk en niet om het maken van winst. Eventuele winst die gemaakt wordt vloeit volledig terug naar de doelen van het Leger des Heils.

People

People

De belangrijkste doelstelling van het Leger des Heils is het helpen wie geen helper heeft.
Planet

Planet

De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld.
Prosperity

Prosperity

Wij streven naar economische, sociale en technologische vooruitgang, in harmonie met de natuur.

Wil jij ook bijdragen aan hergebruik van textiel? Dan zijn wij jouw gesprekspartner!

Het Leger des Heils is een professionele en ervaren gesprekspartner als het gaat om de ontwikkeling van duurzaam beleid en circulariteit. Wij werken samen met andere partijen op het gebied van onder meer innovatieve recycling en duurzaam design. Bovendien sluit onze charitatieve insteek, in combinatie met onze faciliteiten, aan bij de huidige visie van gemeenten en bedrijven.

Wij denken graag met je mee over de beste mogelijkheid voor jouw bedrijf. Maak hiervoor een vrijblijvende afspraak met een van onze accountmanagers.