De ReShare Store van binnen: een ruime, lichte en overzichtelijke ruimte met kleding die op kleur en soort hangt.
In de ReShare Stores verkopen wij mooie tweedehands - en vintage kleding voor een eerlijke prijs

ReShare Stores

De ReShare Stores zijn onze eigen tweedehands- en vintage kledingwinkels. Hier verkopen wij mooie kleding voor een eerlijke prijs én bieden we, aan iedereen die daar behoefte aan heeft, een kopje koffie en een luisterend oor aan.

Een gedeelte van de kleding die Leger des Heils ReShare inzamelt, gaat naar de eigen tweedehands- en vintage kledingwinkels: de ReShare Stores. Iedereen is hier welkom.


Wij hebben in deze Stores kleding voor mensen die rondkomen van een minimum, maar ook voor mensen die de voorkeur hebben voor tweedehands kleding vanuit milieuoogpunt of simpelweg omdat ze op zoek zijn naar iets unieks. De opbrengst die wij uit de Stores halen, stelt ons in staat om ons werk te doen en onze visie waar te maken: bijdragen aan een circulaire textielketen, mensen in nood helpen, mooie en betaalbare kleding aanbieden voor elke portemonnee en werkgelegenheid creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Concept en aanbod ReShare Stores

De ReShare Store is een frisse, eigentijdse tweedehands kledingwinkel met een sociaal karakter. Per winkel ontvangen we ongeveer 60.000 bezoekers per jaar! Er is veel mooie, kwalitatieve tweedehands- én vintage kleding te vinden, voor een sociale prijs.

Zowel mensen met een smalle beurs als duurzaamheidshoppers en vintageliefhebbers kunnen bij de ReShare Stores terecht. We vinden het belangrijk  dat iedereen een fijne winkelervaring heeft. De ReShare Stores zijn dan ook overzichtelijk, fris en modern ingericht. Tweedehands winkels hebben soms nog een stoffig imago, maar de ReShare Store bewijst het tegendeel!

Bij de ReShare Stores kun je sparen voor korting op je volgende aankoop of extra doneren met ReShare Punten

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Een winkel met ruimte voor mensen

Het sociale karakter van de winkel blijkt uit het fijne personeel, met een luisterend oor als er wat extra aandacht nodig is of een kopje koffie om even op te warmen of rust te nemen. Het personeel in de ReShare Store is gedeeltelijk bij ons in dienst. Naast dit vaste personeel is er namelijk volop ruimte voor sociale werkgelegenheid.

Iedere Store kent zo een eigen club met enthousiaste, betrokken mensen die een beetje “thuis” komen bij elkaar en in de winkel. Dat geldt voor alle collega’s in de winkel en ook voor onze vaste bezoekers. Zo bouwen we lokaal aan een mooie community met één gemene deler; ze houden van de ReShare Store. Van de mensen die er komen, van de kleding en van het praatje met elkaar.

Mensen die geen geld hebben voor tweedehands kleding krijgen een waardebon, bijvoorbeeld in samenwerking met de Voedselbank. Ook het milieu profiteert van de tweedehands verkoop. Omdat er minder nieuwe kleding nodig is, besparen we schaarse grondstoffen. 1 kilo hergebruikt textiel zorgt zo voor veminderde Co2-van 3,4 kilo.

Iedere dag te mogen werken met zo'n verscheidenheid aan mensen, maakt mij blij. Een mooie winkel met supergave kleding en ruimte voor een praatje en ontmoeting; dit is het beste van twee werelden. Agnes Smeman - Floormanager ReShare Store Groningen
Een medewerkster staat in de ReShare Store tussen de rekken kleding en zoekt samen met een vrouwelijke klant een jasje uit
Iedereen is welkom bij de ReShare Store, ook jij

Samenwerken

Wij gaan graag de samenwerking aan met bijvoorbeeld andere retailers, ontwerpers of innovators. Zo doneert onze partner Vanilia partijen van hun eigen kleding zodat wij die voor een kleine prijs aan kunnen bieden in onze ReShare Stores. Win-win, want zij hoeven niks weg te gooien en kunnen laten zien dat ze zich inzetten voor mens en milieu, en wij kunnen de kleding een mooie nieuwe bestemming geven terwijl we hiermee werkgelegenheid creëren en het hulpaanbod van het Leger des Heils kunnen ondersteunen.

Toekomst ReShare Stores

In juni 2023 hebben we 14 ReShare Stores. De komende tijd breiden we het aantal filialen uit. Houd ons dus vooral in de gaten. Breng je een bezoekje aan de ReShare Store? Neem dan ook gerust jouw oude kleding mee: dan geven wij je oude trui, broek en/of schoenen weer een nieuwe bestemming.

Klik hier voor alle ReShare Store locaties en volg ons op Facebook en Instagram!