Kleding doneren

Jaarlijks wordt er in Nederland 305 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand; dat zijn meer dan 12.500 vrachtwagens vol. Zonde! Want we kunnen nog heel veel doen met jouw oude kleding en textiel.

Tweedehands kleding en textiel doneren? Doe kan bij ons: Leger des Heils ReShare. Wij zamelen tweedehands, of gebruikte, kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen en milieu kunnen helpen. Dus als jij jouw kledingkast opruimt, doneer dan jouw kleding aan Leger des Heils ReShare bij een van onze kleding- en textielcontainers of in onze ReShare Stores. In sommige plaatsen in Nederland kunnen we jouw oude kleding zelfs bij jou thuis ophalen. De kleding en textiel die jij aan ons doneert, geven wij een mooie nieuwe bestemming. We geven het bijvoorbeeld weg bij nood en verkopen het in onze eigen tweedehands – en vintage kledingwinkels: de ReShare Stores.

Inleveren
Je kan op veel plekken in Nederland jouw tweedehands kleding aan ons doneren, bijvoorbeeld bij onze ReShare Stores of in een van onze textielcontainers. Help ons om de textiel en kleding zo goed mogelijk te hergebruiken door van tevoren te controleren wat we kunnen gebruiken en hoe je het kan doneren.

Kleding aan huis op laten halen
In sommige plaatsen in Nederland halen wij de kleding gratis bij jou thuis op. Vanaf 5 zakken komen we al langs. Check of we bij jou in de buurt rijden en maak direct een afspraak via de kaart.


Kleding of textiel doneren

Kleding of textiel doneren

Zoek op postcode en vind het dichtstbijzijnde inleverpunt voor jouw gebruikte kleding en textiel.
Wat mag er in de textielcontainer

Wat mag er in de textielcontainer

Om ons zoveel - en goed mogelijk te helpen, is het belangrijk om te weten wat je bij ons kan inleveren én hoe.
Bestemming van de kleding

Bestemming van de kleding

Benieuwd wat wij doen met de tweedehands kleding en textiel die wij gedoneerd krijgen? We vertellen het graag.