Wat wij doen

Leger des Heils ReShare zamelt al meer dan 135 jaar oude kleding en textiel in voor hergebruik.

Jaarlijks zamelen wij gemiddeld 20 miljoen kg kleding en textiel in. Kleding en textiel die wij gedoneerd krijgen, wordt door ons opnieuw gebruikt. We geven het weg aan mensen in nood of we verkopen het, onder meer in onze ReShare Stores. Dat zorgt niet alleen voor blije mensen, maar het draagt ook bij aan een gezonder milieu. Er wordt namelijk minder kleding geproduceerd en er wordt minder kleding vernietigd.

De opbrengst die wij uit de textielinzameling en -hergebruik halen, stelt ons in staat om ons werk te doen en onze visie waar te maken: bijdragen aan een circulaire textielketen, mensen in nood helpen, mooie en betaalbare kleding aanbieden voor elke portemonnee en werkgelegenheid creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Wij geloven in de kracht van samenwerken. Daarom bundelen wij onze krachten met allerlei verschillende partners, waaronder gemeentes, designers, recyclebedrijven en andere retailers, in de uitdaging om de textielketen circulair te maken. Met hen zoeken we altijd naar innovatieve manieren om textielhergebruik te maximaliseren.

Leger des Heils ReShare creëert door middel van textielinzameling en -hergebruik ook veel banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij gaan aan de slag met inzameling en sortering textiel en ze werken in onze eigen kledingwinkels: de ReShare stores. Daar verkopen wij mooie tweedehands – en vintage kleding voor een kleine prijs.

Inzameling en hergebruik van textiel

Inzameling en hergebruik van textiel

Iedere Nederlander gooit jaarlijks zo'n 9,9 kg kleding weg. Zonde! Er kan nog zoveel gedaan worden met tweedehands kleding.
Bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering

Toen met een voddenkar, inmiddels – meer dan 135 jaar later- hebben we een complete logistiek en een efficiënte bedrijfsvoering in huis.
Circulariteit en duurzaamheid

Circulariteit en duurzaamheid

MVO zit in ons DNA en het sluiten van de textielketen is een uitdaging waar we ons dagelijks mee bezighouden.
Arbeidsre-integratie

Arbeidsre-integratie

Wij strijden voor een zinvol leven voor iedereen en vinden dat niemand buiten de boot mag vallen.
Innovatie

Innovatie

Als we zeggen een nieuwe bestemming te vinden voor kleding, maken we dat ook waar.
ReShare Stores

ReShare Stores

Een gedeelte van de kleding die ReShare inzamelt, gaat naar onze eigen tweedehands - en vintage kledingwinkels.