Afname (gesorteerde) kleding

Als kringloper krijg je veel tweedehands kleding en textiel aangeboden door particulieren. Dat is fijn, want het zorgt voor de voorraad in de winkel. Tegelijkertijd kan het sorteerproces soms veel tijd en moeite kosten en daardoor heb je minder tijd voor andere aspecten van jouw zaak. Wij nemen deze lasten van jou over door complete pakketten gesorteerde, kwalitatieve tweedehands kleding te leveren.

Ervaring

Leger des Heils ReShare zamelt al meer dan 125 jaar kleding in in Nederland. Wij hebben onze inzamel- en sorteerprocessen optimaal ontwikkeld en kunnen ongesorteerde kleding goed verwerken.  

Service

Wij nemen het sorteerproces van jou over; jouw ongesorteerde kleding gaat naar ons toe en in ruil daarvoor krijg jij van ons pakketten met mooie, kwalitatieve tweedehands kleding die zo de winkel in kan. 

De voordelen voor jou

  • Je hoeft de kleding zelf niet meer te sorteren;
  • Gegarandeerd kwalitatieve kleding in jouw tweedehands- of kringloopwinkel;
  • Je kan seizoensgebonden kleding inkopen;
  • Je werkt samen met een organisatie die zich voor mens & milieu inzet en zonder winstoogmerk werkt aan haar maatschappelijke doelen.

Bestemming van kleding

Leger des Heils ReShare verwerkt jaarlijks zo’n 25 miljoen kilo kleding. We geven het gratis weg aan mensen in nood, verkopen het tegen sociale prijzen in onze ReShare Stores en verkopen het aan sorteerbedrijven. Met dit geld steunen we hulpaanbod van het Leger des Heils. Jaarlijks helpt het Leger des Heils 58.000 mensen in Nederland. Natuurlijk sparen we met het hergebruik ook het milieu. Iedere kilo kleding die we opnieuw gebruiken, scheelt 3,4 kg CO2. Simpelweg omdat er geen nieuwe kleding voor hoeft te worden gemaakt.   

Wij nemen ook graag zakelijke donaties aan, zoals overtollige voorraad. Lees hier meer.