Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen die wij krijgen. Hopelijk vind je hier alle antwoorden op jouw vragen aan ons. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Haalt Leger des Heils ReShare ook kleding en textiel op bij mij aan huis?

In sommige plaatsen in Nederland halen wij vanaf 2 à 3 zakken gratis kleding en textiel op bij jou aan huis. Kijk hier of we bij jou langskomen en maak een afspraak.

Op mijn adres vind ik geen mogelijkheid om een ophaalafspraak te maken, kunnen jullie echt niet langs komen?

Helaas kunnen wij geen uitzonderingen maken voor het ophalen van kleding buiten de geselecteerde gebieden.

Waar kan ik mijn kleding en textiel doneren aan Leger des Heils ReShare?

Kijk op onze containerlocator voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor kleding en textiel bij jou in de buurt. In onze eigen de ReShare Stores kan je tijdens openingstijden ook altijd kleding inleveren.

Waarom is er bij mij in de buurt geen textielcontainer van Leger des Heils ReShare?

De inzameling met textielcontainers op straat wordt door uw gemeente gegund aan een bepaald inzamelpartij. Soms zijn wij dat, en soms is dat een andere inzamelaar. In dat laatste geval hebben wij dus geen textielcontainers op straat staan. Buiten de kledingcontainers ook kleding doneren aan het Leger des Heils via Dobbi op één van de 800+ deelnemende PostNL pakketpunten: www.dobbi.com/inzameling.

Wat voor kleding en textiel mag ik bij Leger des Heils ReShare inleveren?

Voor een goede verwerking van ingeleverde tweedehands kleding en textiel is het van groot belang dat je weet wat Leger des Heils ReShare wel en niet kan verwerken. Het scheelt ons heel veel tijd en geld wanneer je daar rekening mee houdt! Dit helpt ons enorm om ons werk goed te doen.

Lees hier wat wel/niet in onze textielcontainers thuishoort.

Wat kan ik doen als er kledingzakken naast de containers van Leger des Heils Reshare staan?

Wij stellen het enorm op prijs als je wilt kijken of de zakken nog in de kledingcontainer passen. Zit de container vol? Dan kan je de volle kledingcontainer hier melden. Wij zullen ons best doen om zo snel mogelijk de kledingcontainer te (laten) legen. Kijk hier voor een andere locatie om jouw kleding te doneren.

Waar vind ik de ReShare Stores?

Een overzicht van al onze ReShare Stores vind je hier.

Waarom zamelt Leger des Heils ReShare gebruikte kleding en textiel in?

Inzameling van kleding en textiel is voor onze organisatie een middel om bij te dragen aan een betere wereld: zorg voor mens én milieu. Door middel van kleding- en textielinzameling dragen we bij aan:

  • Een beter milieu: door hergebruik van tweedehands kleding en - textiel besparen we water en CO2-uitstoot omdat er geen nieuwe kleding en textiel wordt geproduceerd. Zo werken we aan een duurzamere wereld en het circulair maken van de textielketen.
  • We helpen mensen: kleding is immers een primaire levensbehoefte.
  • Arbeidsre-integratie: In ons verwerkingsproces creëren we sociale werkgelegenheid, bijvoorbeeld in de inzameling, sortering en in de ReShare Stores.
Wat gebeurt er met de ingezamelde kleding en textiel van Leger des Heils ReShare?

Alle ingezamelde kleding en textiel wordt verwerkt op een van onze sorteerlocaties; wij sorteren daar op diverse categorieën en zoeken er de beste nieuwe bestemming voor. Dit is grofweg te verdelen in 4 stromen: we geven het weg voor noodhulp, we verkopen het voor sociale prijzen in onze eigen ReShare Stores, we verkopen het door aan partnersorteerders en, wanneer het niet herdraagbaar is, recyclen we het in samenwerking met diverse innovatieve partners of onderzoeken we nieuwe manieren voor de producten waarvoor er nog geen recycle oplossing is.

De opbrengst die wij uit de textielinzameling en -hergebruik halen, stelt ons in staat om ons werk te doen en onze visie waar te maken: bijdragen aan een circulaire textielketen, mensen in nood helpen, mooie en betaalbare kleding aanbieden voor elke portemonnee en werkgelegenheid creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Lees hier meer over de bestemming van tweedehands textiel.

Wat doet Leger des Heils ReShare met de opbrengsten van de kleding- en textielinzameling en verkoop?

De opbrengst die wij uit de textielinzameling en -hergebruik halen, stelt ons in staat om ons werk te doen en onze visie waar te maken: bijdragen aan een circulaire textielketen, mensen in nood helpen, mooie en betaalbare kleding aanbieden voor elke portemonnee en werkgelegenheid creëren voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Ik heb per ongeluk iets in de kledingcontainer van het Leger des Heils Reshare gegooid, kan ik het nog terugkrijgen?

Je kan ons mailen over het incident. Wij controleren dan of de betreffende container al is geledigd.
Zo ja: dan is de donatie helaas niet meer terug te halen.
Zo nee: dan gelden de volgende regels. 

a. Indien het gaat om kleding of textiel is het helaas niet mogelijk om dit terug te halen.

b. Indien het om een telefoon, paspoort, autosleutels of andere waardevolle spullen gaat, zullen wij proberen de donatie terug te halen. Hiervoor rekenen wij een bijdrage aan onkosten van €35 voor het op straat legen van de containers. Je kan dan ter plekke zoeken naar het verloren item en handmatig de zakken weer terug in de container doen. Dit kost veel tijd en dus geld. Daarnaast kan de kleding nat/vies worden doordat het op de grond terecht komt, daar kunnen ook weer extra kosten uit voortkomen doordat de kwaliteit van de kleding aangetast wordt.  

c. Indien hetgeen wat je terug wilt halen toch niet in de container blijkt te zitten bij het leeghalen van de container brengen wij €75 in rekening.

LET OP! De genoemde bedragen worden altijd in rekening gebracht.

Ga je hiermee akkoord? Geef dit dan expliciet aan via het contactformulier en vermeld daarbij wat je precies terug wilt hebben, wanneer de verkeerde donatie is gedaan, op welke locatie dit is gedaan en uw NAW-gegevens. Wij doen ons best, maar vragen ook jouw begrip dat het helaas niet altijd mogelijk is.

Lees hier meer over ons werk