Week van Tweedehands Textiel

Om de textielbranche te verenigen en het belang en de fun van hergebruik van textiel te promoten, riepen wij in 2019 de Week van Tweedehands Textiel in het leven.

De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieen in de wereld. Voor de productie van een kilogram katoen is ca 8000 liter water nodig, dat staat gelijk aan 10 jaar drinkwater voor jou. Met wat lepels gifstof en een intercontinentale reis erbij -dus veel CO2- behoeft het geen uitleg dat de textielindustrie allesbehalve milieuvriendelijk is. Daar komt nog bij, de terugloop van kwaliteit van onze textiel.

In de laatste jaren zagen wij de berg van slechte textiel groeien van 20% naar ruim 40%. Dat komt door de opkomst van steeds meer goedkope retailers, meer wisseling van seizoenen en nu de groei van de economie. Op gebied van recycling doen de grote ketens nog weinig. Ongeveer 5% van de kleding die wordt verkocht bestaat uit een klein percentage gerecyclede textiel.

Daarom riepen wij 2019 de Week van Tweedehands Textiel in het leven. Om de branche te verenigen, onze gezamenlijke boodschap en impact te vergroten én om aan de consument te laten zien hoe leuk tweedehands kleding en textiel kan zijn. Maar het initiatief is niet van ons, want de aarde is ook niet van ons. Dit thema gaat ons allemaal aan!

Thema van 2023 is kleding doneren
Dit jaar wordt het een week waarin we aandacht geven aan het thema ‘Kleding doneren’ en geven we tips om duurzaam om te gaan met je kleding. Kleding kan zowel in de ReShare stores als in de kledingcontainers gedoneerd worden. 

Winactie in alle ReShare Stores
Doneer jij in de Week van Tweedehands Textiel kleding in een van de ReShare Stores? Dan maak je kans op een ‘rust in je kast’ online sessie By Roos. Ook na aankoop van een item uit de ReShare store mag je meedoen!