Leger des Heils ReShare lanceert educatieprogramma voor basisscholen over textiel, duurzaamheid en hergebruik

Ter ere van de Week van Tweedehands Textiel (20 t/m 27 april) lanceert Leger des Heils ReShare, in samenwerking met Nieuwsbegrip, een speciaal educatieprogramma voor basisscholen. Door volledige en kosteloze lespakketten aan te bieden, willen zij het lager onderwijs stimuleren en ondersteunen in het onderwijzen van kinderen rondom het onderwerp kleding & duurzaamheid. Het gehele lespakket is gemaakt in samenwerking met Nieuwsbegrip en kan door elke basisschool worden gebruikt. Naast het lespakket biedt Leger des Heils ReShare aanvullend op enkele basisscholen ook ondersteuning in het organiseren van een schoolinzameling van textiel en kleding.  

Kleding & duurzaamheid
De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Het is verantwoordelijk voor enorm veel CO2-uitstoot, watervervuiling en afval. Daarbij heeft de textielindustrie een gigantische impact op vele mensenlevens. Bij Leger des Heils ReShare geloven we dat kinderen en jongeren hierin het verschil kunnen maken. Daarom hebben we samen met Nieuwsbegrip een gratis lespakket ontwikkelt voor groep 4 t/m 8 rondom het onderwerp kleding & duurzaamheid. Het programma sluit aan bij thema’s als duurzaamheid en burgerschap en ondersteunt de overkoepelende kerndoelen van de school én maakt het leren hierover leuk!

Van denken naar doen
Practice what you preach! Geef je les over textielhergebruik? Organiseer dan ook een inzameling! Bij plaatsing* van een kledingcontainer op het schoolplein ontvangt de school vanuit ReShare, naast het educatieve programma: 

  • een pakket met extra spreekbeurtmateriaal;
  • een grote kleurplaat voor de visualisatie van de inzamelresultaten;
  • een deurhanger kleding-beslisboom voor elke leerling!

* Samen met ReShare wordt gekeken naar de mogelijkheid voor de plaatsing van een textielcontainer. Scholen met +300 leerlingen genieten de voorkeur i.v.m. het benodigde ophaalvolume.

Mee doen
ReShare gelooft in de kracht van samen en wilt elke school de mogelijkheid bieden om hun leerlingen op een leuke manier te onderwijzen over kleding en duurzaamheid. Elke school in Nederland kan kosteloos het lespakket aanvragen. Kijk op de website voor meer informatie en aanmelden.

Week van Tweedehands Textiel
De Week Van Tweedehands Textiel is een initiatief van Leger des Heils ReShare en in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het belang van textielhergebruik én om te laten zien hoe leuk en makkelijk dit kan zijn.

Alle artikelen