WvTT 2021 gaat bijna van start!

Het is weer bijna zover. Met de lente om de hoek, gaan we langzamerhand naar April toe. De Week van Tweedehands Textiel (WvTT) komt hier natuurlijk ook bij kijken! Deze week vindt plaats vanaf 20 april tot 27 april. Wij zetten ons weer in voor een succesvolle week en hopen natuurlijk dat jij dat ook doet!

Maar waarom is de Week van Tweedehands Textiel nou zo belangrijk? Iedere Nederlander gooit per jaar gemiddeld 17,7 kilo aan kleding weg, echt in de prullenbak. Bij elkaar is dat 305 miljoen kilo aan kleding; kleding die vaak nog een ronde meekunnen maar deze kans niet krijgt. Na het weggooien van kleding wordt er weer nieuwe kleding gekocht. Je denkt misschien ‘als ik één spijkerbroek doneer, dan kan ik toch weer een nieuwe kopen’? Maar wist je dat er voor de productie van één spijkerbroek zo’n 8.000 liter water nodig is? Één persoon kan hier wel tien jaar van drinken! De WvTT heeft als doel om jou bewust(er) te maken over zulke feiten en laat ook vooral zien hoe leuk en veelzijdig tweedehands textiel is!

Binnen de WvTT wordt er actief gepost op de website en social media; we delen feiten, leuke weetjes, acties, tips en inspiratie

Heb jij nog een leuk idee om de Week van Tweedehands Textiel meer aandacht te geven? Neem dan contact met ons op via de website van WvTT!

Houdt onze socials en de website van WvTT in de gaten voor meer informatie en updates rondom de WvTT.

Alle artikelen