ReShare Stores zamelen kleding in met een verhaal

In de aanloop naar de Week van Tweedehands Textiel (20 t/m 27 april) zamelen de ReShare Stores kleding in met een verhaal. De actie loopt van 1 april t/m 19 april onder de noemer ‘ReShare Your Memories’. Bij het doneren van kleding krijgt men een kaartje om de herinneringen aan het kledingstuk op te schrijven. Tijdens de Week van Tweedehands Textiel worden deze items weer verkocht. Zo kan iedereen zijn herinneringen delen met de volgende drager van hun kleding.

Fast fashion ketens vieren hoogtij en de waarde van kleding neemt af; er wordt weinig emotionele waarde meer gehecht aan kleding. Daarom hergebruikt de ReShare Store niet alleen kleding maar laten ze met deze actie ook de sentimentele waarde van kleding zien. Dat is juist wat tweedehands kleding zo leuk maakt, het is in zoveel opzichten uniek!

ReShare Your Memories:  mee doen

Heb jij nog kleding met een verhaal die je graag aan iemand anders doorgeeft? Lever dan tussen 1 april en 19 april jouw item(s) in bij een van de 10 ReShare Stores. Je krijgt dan een speciaal kaartje om jouw herinnering aan de kleding op te schrijven voor de volgende drager. De items worden weer verkocht in de Stores tijdens de Week van Tweedehands Textiel (20 t/m 27 april). Daar zitten ook items tussen van influencers en andere bekendheden. Alle ReShare Store locaties en hun contactgegevens zijn te vinden op www.resharestore.nl

Week van Tweedehands Textiel

De textielindustrie geldt, na de olie- en gasindustrie, wereldwijd als de meest vervuilende industrie van de wereld; het is verantwoordelijk voor ca. 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Daar komt nog bij: de terugloop van kwaliteit van onze textiel. In de laatste jaren zag Leger des Heils ReShare de berg van slechte textiel groeien van 20% naar ruim 40%. Dat komt door de opkomst van steeds meer goedkope retailers, meer wisseling van seizoenen en nu de groei van de economie. Shop till you drop is funest voor onze lieve aarde. Onze koopkracht op textiel is niet te stuiten en we kiezen voor goedkoop en (dus) lage kwaliteit. Na de eerste eigenaar verdwijnt deze soort textiel -zo goed als versleten- in de textielbakken van o.a. Leger des Heils ReShare. Op gebied van recycling doen de grote ketens nog weinig. Ongeveer 5% van de kleding die wordt verkocht bestaat uit een klein percentage gerecyclede textiel. Daarom een Week van Tweedehands Textiel: om mensen te motiveren kleding te doneren en tweedehands kleding aan te schaffen. Ook om te laten zien welke mooie initiatieven er al bestaan en de branche op deze manier verenigen.

Kijk voor meer informatie over de achtergrond en de andere acties op de website van de Week van Tweedehands Textiel!

Alle artikelen