Stocklots en zakelijke inzameling

Leger des Heils ReShare geeft graag een mooie nieuwe bestemming aan stocklots, of overgebleven voorraaden, én is graag jouw partner in textielinzameling en -hergebruik.

Stocklots

Stocklots, deadstock, overstock. Allemaal namen voor dezelfde overgebleven, geruilde of onverkoopbare kleding die ruimte en geld kost. Elke fabrikant, importeur en winkelier heeft ermee te maken. ReShare wil jou motiveren om op een verantwoorde en waardevolle wijze restpartijen af te voeren. We streven naar een nauwe, gepersonaliseerde, samenwerking waarin de win-win wordt gemaximaliseerd. Hierbij is meer mogelijk dan je misschien denkt.

Zakelijke inzameling en donatie

Wij gaan de samenwerking aan met retailers die zich ook graag inzetten voor mens en milieu, en in het speciaal hergebruik van tweedehands kleding en textiel.

Zo zamelt onze partner Vanilia bijvoorbeeld een aantal keer per jaar gedragen Vanilia items in bij hun eigen klanten, en doneert die weer aan ons zodat we ze kunnen verkopen in de ReShare Stores.

Andere voorbeelden zijn de inzameling van winterjassen voor vrouwen in nood door VERO MODA in 2020, de doorlopende inzameling van herdraagbare tweedehands kleding door WE Fashion voor de ReShare Stores en de inzameling van tweedehands jeans voor vluchtelingen door Jeans Center in 2017.

De voordelen voor jou:

  • Gratis afvoer van jouw kleding-/textiel-/schoenen overschotten
  • Fiscaal voordeel: jouw donatie is aftrekbaar als gift
  • Samenwerken met Leger des Heils ReShare is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Heb jij interesse in het doneren van stocklots aan Leger des Heils ReShare, of wil je een zakelijke inzameling organiseren? Neem dan contact met ons op! We bespreken graag de mogelijkheden. 

Wat gebeurt er met de kleding?

Leger des Heils ReShare verwerkt jaarlijks zo’n 26 miljoen kilo kleding. We geven het gratis weg aan mensen in nood, verkopen het tegen sociale prijzen in onze tweedehands kledingwinkels en verkopen het aan sorteerbedrijven. Met dit geld steunen we hulpaanbod van het Leger des Heils. Jaarlijks helpt het Leger des Heils 58.000 mensen in Nederland. Natuurlijk sparen we met het hergebruik ook het milieu. Iedere kilo kleding die we opnieuw gebruiken, scheelt 3,4 kg CO2. Simpelweg omdat we daarvoor geen nieuwe kleren hoeven te maken.