Leger des Heils ReShare en Dobbi openen 800+ kledingdonatiepunten in samenwerking met PostNL op Wereldmilieudag

Dobbi PostNL

De textielindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld en heeft een grote impact op het milieu. Daarom openen er vandaag, op Wereldmilieudag, rond de 800 locaties om kleding te doneren voor hergebruik. Hiermee zetten Leger des Heils ReShare, Dobbi en PostNL zich samen in voor meer textielhergebruik. De samenwerking sluit aan op de Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV) voor textiel die op 1 juli dit jaar in zal gaan. Het aantal inleverpunten zal de komende tijd worden uitgebreid.

Hoe het werkt
Heb je kleding over die je niet meer draagt? Doneer het dan voor hergebruik. Inleveren kon al via de reguliere ReShare inleverlocaties, maar nu ook via de 800 inleverlocaties van Dobbi via de PostNL servicepunten. Alle soorten herdraagbare kleding en schoenen mag je hier inleveren. Doe jouw kleding in een gesloten zak en geef het af bij de balie op één van de deelnemende servicelocaties van Dobbi op de PostNL pakketpunten. Jouw donatie gaat naar Leger des Heils ReShare waar het een mooie nieuwe bestemming krijgt. Kijk voor meer informatie en de inleverlocaties op www.dobbi.com/inzameling

Voordat je doneert: repareer en was het!
Het meest duurzame kledingstuk hangt al in je kast. Kleding wordt vaak weggegooid omdat het beschadigd is of omdat er een vlek in zit. Zonde, want door een professionele reiniging of reparatie kan het misschien nog heel lang mee. Hoe langer je kleding draagt, hoe beter. Maurits Tiethoff en Ruben van Pelt, oprichters van Dobbi, zeggen hierover: “Met onze stomerij- en reparatieservice zetten wij al in op het levensduur verlengen van textiel. Voor ons was het daarom logisch om kledingdonatie als service toe te voegen”.

Na donatie
De door jouw gedoneerde kleding krijgt via het Leger des Heils ReShare de best mogelijke herbestemming. Zij sorteren het en geven het o.a. weg aan mensen in nood, verkopen het tegen sociale prijzen in een van de ReShare Stores of aan één van hun textielpartners. Wat overblijft wordt zoveel mogelijk gerecycled. “ReShare gelooft in de kracht van samenwerken. Daarom bundelen wij onze krachten met Dobbi, om zo nog meer textiel te hergebruiken en te werken richting een circulaire keten” aldus Simon Smedinga, Algemeen Directeur van ReShare.

Over Leger des Heils ReShare
Om textielverspilling tegen te gaan en om mensen en milieu te helpen, zamelt Leger des Heils ReShare al meer dan 100 jaar gebruikte kleding en textiel in. De opbrengsten die zij genereren stellen hen in staat om te werken aan een circulaire textielketen, passende werkgelegenheid en gelijke kansen voor iedereen en mooie en betaalbare kleding voor iedere portemonnee. Kijk voor meer informatie en nog meer inleverpunten op www.reshare.nl

Over Dobbi
Om de levensduur van kleding te verlengen, biedt Dobbi stomerij- en reparatieservices aan. Via het logistieke netwerk van PostNL kan kleding op ieder adres in Nederland worden opgehaald en bezorgd met minimale Co2 uitstoot. Door deze samenwerking hoopt Dobbi het grootste en meest duurzame reparatie en stomerijservice-platform van Nederland te worden.

Impact textielindustrie en de verantwoordelijkheid van de producent
De textielindustrie heeft grote impact op het milieu; het heeft enorm veel grond(stoffen) nodig, het gaat gepaard met water- en grondvervuiling en het is verantwoordelijk voor zo’n 4% van alle CO2-uitstoot wereldwijd. De sterke toename van productie van kleding en het dalend hergebruik van textiel zorgt voor een groeiende hoeveelheid textielafval. Op 1 juli 2023 wordt daarom de Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV) Textiel ingevoerd. Het doel van de UPV Textiel is om meer en beter afgedankte textielproducten in te zamelen, te hergebruiken en te recyclen. Meer informatie is o.a. te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Wereldmilieudag
Op Wereldmilieudag (World Environment Day) worden over de hele wereld activiteiten georganiseerd om mensen bewuster te laten worden van hoe belangrijk het milieu voor onze wereld is en wat we kunnen doen om het milieu te beschermen.

Draag je het niet meer? Doneer het dan!

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Alle artikelen