Kledingdonatie PostNL
Kledingdonatie PostNL

ReShare X Dobbi X PostNL

De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld en heeft een grote impact op het milieu. Daarom openen er vandaag op Wereldmilieudag rond de 800 locaties om kleding te doneren voor hergebruik. Hiermee zetten Leger des Heils ReShare, Dobbi en PostNL zich samen in voor meer textielhergebruik. De samenwerking sluit aan op de Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid (UPV) voor textiel die op 1 juli dit jaar in zal gaan. Het aantal inleverpunten zal de komende tijd worden uitgebreid.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Hoe het werkt

Heb je kleding over die je niet meer draagt? Doneer het dan. Inleveren kon al via de reguliere ReShare containerlocaties, maar nu ook via de 800 inleverlocaties van Dobbi via de PostNL pakketlocaties. Alle soorten herdraagbare kleding en schoenen mag je hier inleveren. Doe jouw kleding in een gesloten zak en geef het af bij de balie op één van de deelnemende servicelocaties van Dobbi op de PostNL pakketpunten. Jouw donatie gaat naar Leger des Heils ReShare waar het een mooie nieuwe bestemming krijgt.

  1. Doe je oude kleding in een zak
  2. Vind een deelnemend Dobbi donatiepunt
  3. Lever je kleding in bij de PostNL balie
  4. Wij zorgen voor een nieuwe bestemming

Stappenplan > Swipe

Na donatie

De door jouw gedoneerde kleding krijgt via het Leger des Heils ReShare de best mogelijke herbestemming. Wij sorteren het en geven het o.a. weg aan mensen in nood, verkopen het tegen sociale prijzen in een van de ReShare Stores of aan één van hun textielpartners. Wat overblijft wordt zoveel mogelijk gerecycled. “ReShare gelooft in de kracht van samenwerken. Daarom bundelen wij onze krachten met Dobbi, om zo nog meer textiel te hergebruiken en te werken richting een circulaire keten” aldus Simon Smedinga, Algemeen Directeur van ReShare.

FAQ

1
Waar kan ik mijn kleding en schoenen via de inzamelservice van Dobbi en PostNL inleveren?

Zie hier een overzicht van inleverpunten via de inzamelservice van Dobbi en PostNL.

2
Wat voor kleding mag ik via de inzamelservice van Dobbi via de PostNL-servicepunten inleveren?

Om uw kleding zo lokaal mogelijk een nieuwe bestemming te geven, vragen wij u herdraagbare, schone kleding en (aan elkaar geknoopte) schoenen in te leveren. Denk hierbij aan:

  • Kleding die direct door een ander opnieuw te dragen is.
  • Kleding zonder gaten, niet versleten, niet verkleurd, schoon, droog, compleet, onbeschadigd/intact.
  • Schoenen aan elkaar gebonden.
3
Hoe moet ik mijn kleding en schoenen via de inzamelservice van Dobbi en PostNL inleveren?

Kleding en (aan elkaar geknoopte) schoenen kunt u in een dichtgeknoopte schone (vuilnis)zak inleveren. Geef bij de balie aan dat het gaat om een kledingdonatie aan het Leger des Heils, via de inzamelservice van Dobbi.

4
Kan ik buiten de PostNL-servicepunten ook kleding doneren aan Leger des Heils ReShare?

Dat kan! Kijk op de inleverlocaties van ReShare voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor kleding en textiel bij jou in de buurt. In de eigen de ReShare Stores kan je tijdens openingstijden ook altijd kleding inleveren.

5
Wat kan ik doen als het PostNL-service punt de kleding niet aanneemt?

Vervelend! Wij helpen u graag verder. Staat het PostNL-servicepunt ook op deze aangegeven kaart met inzamelpunten via Dobbi? Zoja, neem dan contact op met Dobbi via info@dobbi.com. U kunt altijd in uw omgeving kijken of u uw kleding via een ander inzamelpunt van het Leger des Heils ReShare kunt inleveren.

6
Hoeveel zakken met kleding kan ik maximaal per dag, per inzamelpunt inleveren?

Per huishouden kunt u maximum 10 zakken met kleding, per dag, per servicepunt inleveren.

7
Overige vragen

Meer vragen? Contact Dobbi via https://dobbi.com/contact/

Draag je het niet meer? Doneer het dan. Ruim je kast op en doe iets goeds!

Bezoek een ReShare Store bij jou in de buurt.