Arbeidsre-integratie

Leger des Heils Reshare vindt dat niemand buiten de boot mag vallen.

Wij strijden voor een zinvol leven voor iedereen. Leger des Heils Reshare biedt daarom werk aan bijna driehonderd mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen: mensen die aan de zijlijn van onze maatschappij staan. Deze mensen helpen bij het inzamelen en/of sorteren van kleding in onze sorteercentra of in de RESHARE STORES. Op deze manier hebben ze structuur en een zinvolle dagbesteding.
image

Therapeutische arbeidsplaatsen

Het creëren van therapeutische arbeidsplaatsen is een belangrijk onderdeel van de missie van Leger des Heils Reshare. Bij de inzameling en verwerking van kleding en textiel zijn meer dan honderd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam en dit aantal zal de komende jaren alleen maar stijgen. Leger des Heils Reshare werkt hierbij nauw samen met de Stichting Leger des Heils Welzijn- en Gezondheidszorg en met lokale SW-bedrijven.

Naast de inzameling en verwerking van textiel biedt het Leger des Heils met het merk 50|50 verschillende arbeidsreintegratieprojecten. Deze projecten hebben als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring op te laten doen en hen te begeleiden naar een terugkeer op de arbeidsmarkt. Enkele voorbeelden van deze projecten zijn: 


50|50 Food: professionele catering voor (sport)kantines, evenementen en een aantal restaurants
50|50 Belmont: een 4-sterren hotel- en congrescentrum op de Veluwe, waar per jaar ongeveer 80 mensen werken op weg naar een vaste baan
50|50 Green: binnen dit project werken mensen in de groenvoorziening in de regio of in de kwekerij, die haar producten levert aan onder andere La Place.