Stocklots

Stocklots, deadstock, overstock. Allemaal namen voor dezelfde overgebleven, geruilde of onverkoopbare kleding die ruimte en geld kost. Elke fabrikant, importeur en winkelier heeft ermee te maken. ReShare wil jou motiveren om op een verantwoorde en waardevolle wijze restpartijen af te voeren. We streven naar een nauwe samenwerking waarin de win-win wordt gemaximaliseerd. Hierbij is meer mogelijk dan je denkt.
image

Wat doen wij met de kleding?

Leger des Heils ReShare verwerkt jaarlijks zo’n 26 miljoen kilo kleding. We geven het gratis weg aan mensen in nood, verkopen het tegen sociale prijzen in onze tweedehands kledingwinkels en verkopen het aan sorteerbedrijven. Met dit geld steunen we hulpaanbod van het Leger des Heils. Jaarlijks helpt het Leger des Heils 58.000 mensen in Nederland. Natuurlijk sparen we met het hergebruik ook het milieu. Iedere kilo kleding die we opnieuw gebruiken, scheelt 3,4 kg CO2. Simpelweg omdat we daarvoor geen nieuwe kleren hoeven te maken.

Daarnaast geloven wij in ‘localisation’. Door hergebruik van textiel in onze eigen kledingwinkels en verkoop van kleding niet alleen buiten de EU, voorkomen we transport naar verre landen. Localisation verlaagd CO2-uitstoot, maar vergroot ook de mogelijkheid om kleding binnen de keten te volgen. ReShare werkt niet mee  aan kinderarbeid, slechte arbeidsomstandigheden of een cyclus waarbij kleding aan het einde alsnog op de afvalberg belandt. Daarom hebben we samen met andere kledinginzamelafdelingen van het Leger des Heils binnen Europa (European Network on Recycling) een Code of Conduct ontwikkeld en zien we toe op de implementatie hiervan.

De voordelen voor jou:

  • Gratis afvoer van jouw kleding-/textiel-/schoenen overschotten
  • Fiscaal voordeel: jouw donatie is aftrekbaar als gift
  • Samenwerken met ReShare is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen