ReShare laat daklozen in andermans schoenen lopen

ReShare gaf herbruikbare schoenen weg aan dak- en thuislozen. Deze mensen lopen soms wel 40 km per dag! Daar slijten schoenen snel van, terwijl zij meestal geen nieuwe schoenen kunnen betalen. Daarom konden shoppers en bedrijven tussen 9 november en 14 december 2020 herdraagbare schoenen inleveren bij alle tien de ReShare Stores.

De (lokale) media reageerden allemaal vol interesse op de actie, zoals in dit item van het programma Het Groene Oosten. Mede daardoor werden we dan ook overweldigd met de aantallen schoenen die direct na de start van de actie al werden ingeleverd. In de stores in Breda en Deventer waren er binnen een week al een paar honderd paar schoenen ingezameld!

De inzamelactie is inmiddels voorbij en we zijn onwijs blij met het resultaat. Dankzij jullie hulp hebben wij veel dak- en thuislozen in iemand anders’ schoenen kunnen laten lopen; in totaal zijn er meer dan 1000 paar schoenen ingezameld. Bij het doneren van de schoenen kon men ook een klein kerstkaartje invullen voor de ontvanger van de schoenen, met een persoonlijke boodschap. Oorspronkelijk zouden de schoenen op 19 december worden weggeven bij onze stores, onder het genot van een warm drankje, iets lekkers en muziek. Door de coronamaatregelen hebben we dit helaas niet zo kunnen doen maar gelukkig zijn de schoenen alsnog goed terecht gekomen. Zo leverde de Store in Deventer de schoenen zelf af bij het aangesloten opvangcentrum en bewaart de Store in Den Haag de schoenen tot we weer open mogen! We zijn ontzettend blij en dankbaar voor al jullie donaties. Namens heel ReShare: bedankt! We hopen volgend jaar opnieuw een dergelijke actie te kunnen organiseren om nog meer mensen de nodige hulp te bieden. Heb jij hier ideeën bij, of wil je helpen, neem dan vast contact met ons op!


Meer weten over deze actie? Lees dan ons vorige nieuwsbericht hier over.

Alle artikelen