ReShare zamelt schoenen in als kerstcadeau voor dak- en thuislozen

Van 10 november tot en met 19 december 2020 kunnen herdraagbare schoenen worden ingeleverd bij alle ReShare Stores in ruil voor 50% korting op een artikel naar keuze. De ingezamelde schoenen worden, in samenwerking met opvangcentra, op 19 december weggegeven aan dak- en thuislozen.  

Het aantal daklozen tussen de 18- tot 65-jarigen in Nederland ligt rond de 40.000 (CBS). Deze mensen, waarvan meer dan 80% man, lopen gemiddeld zo’n 40 kilometer per dag! Daar slijten schoenen snel van, terwijl zij vaak geen geld hebben voor nieuwe schoenen. Daarom wil ReShare hen eens in iemand anders’ schoenen laten lopen. Dus heb jij nog herdraagbare schoenen in je kast liggen? Lever die dan in bij de ReShare Store en krijg als dank 50% korting op een artikel naar keuze. Zo maak je niet alleen iemand anders blij maar help je het milieu ook nog een handje. Er is vooral behoefte aan mannenschoenen, maar alles is welkom. Herdraagbare schoenen kunnen tussen 10 november en 19 december worden ingeleverd bij alle ReShare Stores.

Er wordt samengewerkt met lokale opvangcentra zodat de schoenen bij de juiste mensen terecht komen. Op 19 december worden zij hartelijk verwelkomt bij de ReShare Stores om een paar schoenen uit te zoeken. Natuurlijk wordt dit allemaal gedaan conform de covid-maatregelen die op dat moment gelden.

Bedrijven

Bedrjiven die willen helpen om deze actie tot een succes te maken door bijvoorbeeld ook te doneren of door te helpen in de organisatie, kunnen contact opnemen met de betreffende ReShare Store of met onze retailafdeling. Samen staan we sterk(er)!

Voorwaarden en geldigheid:

  • Actieperiode is van 10 november tot en met 18 december 2020
  • Één kortingsbon per persoon, ongeacht het aantal gedoneerde schoenen.
  • Actie loopt in alles ReShare Stores
  • Alleen hele, herdraagbare schoenen worden ingenomen
  • Inschrijven voor ontvangst schoenen kan alleen bij aangesloten opvang

Ben je benieuwd naar hoe de actie is verlopen? Bekijk hier het artikel.

Alle artikelen