Kunstmatige intelligentie bevordert textielhergebruik

Als tweedehands inzamelaar én retailer zijn wij altijd op zoek naar manieren om méér te hergebruiken en minder te verspillen. Daarom zeiden we volmondig “ja” toen Capgemini Nederland aan ons vroeg of wij mee wilden werken aan de ontwikkeling van de ‘Circle Solution’; een oplossing die middels AI (Artificial Intelligence) bijdraagt aan een circulaire economie en reductie van afval.

De Circle Solution herkent en beoordeelt kleding op basis van beeld en bepaalt hierbij het merk, het soort, de conditie en de prijs. Zo wordt het sorteren en inboeken van kleding makkelijker, ook voor retailers die bijvoorbeeld retourzendingen moeten verwerken. Op deze manier zorgt het voor meer besparing.

Wij testen met trots de Circle Solution in onze ReShare Store in Deventer. Hierbij leveren wij o.a. input omtrent het sorteer- en inboekproces en helpen wij hen om de oplossing zo efficiënt en bruikbaar mogelijk in te richten voor andere retailers. In onze dagelijkse uitdaging om de textielindustrie circulair te maken, zijn wij ervan overtuigd dat dergelijke innovatieve ontwikkelingen hier een grote bijdrage aan leveren.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Alle artikelen