Op een scherm is te zien dat een computerprogramma een foto van een blouse herkent en beoordeelt.
De Circle Solution in gebruik bij ReShare Store Deventer

Circle Solution

Als tweedehands inzamelaar én retailer zijn wij altijd op zoek naar manieren om méér te hergebruiken en minder te verspillen. Daarom zeiden we volmondig “ja” toen Capgemini Nederland aan ons vroeg of wij mee wilden werken aan de innovatieve ontwikkeling van de ‘Circle Solution’. Dit is een oplossing die middels AI (Artificial Intelligence) bijdraagt aan een circulaire economie en reductie van afval.

De Circle Solution is een samenwerking van Capgemini Nederland, Intel Corporation en HP Inc. De Circle Solution herkent en beoordeelt kleding op basis van beeld en bepaalt hierbij het merk, het soort, de conditie en de prijs. Zo wordt het sorteren en inboeken van kleding makkelijker, ook voor retailers die bijvoorbeeld retourzendingen moeten verwerken. Op deze manier vergroot de oplossing de hoeveelheid textiel die wordt hergebruikt en vermindert het verspilling.

Wij testen met trots de Circle Solution in onze ReShare Store in Deventer. Hierbij leveren wij o.a. input omtrent het sorteer- en inboekproces en helpen wij hen om de oplossing zo efficiënt en bruikbaar mogelijk in te richten voor andere retailers. In onze dagelijkse uitdaging om de textielindustrie circulair te maken, zijn wij ervan overtuigd dat dergelijke innovatieve ontwikkelingen hier een grote bijdrage aan leveren.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

We zijn betrokken bij diverse projecten op het gebied van nieuwe recycling methodieken of innovaties. Wil jij met ons in gesprek hierover? Neem dan contact met ons op!