De achterkant van een wit T-shirt met daarop de tekst "De toekomst van mode is circulair, net als dit T-shirt".
De toekomst van mode is circulair

ReShare X Circularity

Het sluiten van de keten is voor Leger des Heils ReShare een belangrijke opdracht, dat doen we onder andere door herdraagbare kleding beschikbaar te stellen via diverse retailkanalen, zoals onze eigen ReShare Stores. Voor het niet-herdraagbare textiel liggen er nog veel uitdagingen. Hierin maken wij mooie en belangrijke stappen, samen met onze partners, waaronder Circularity b.v.. Zij maken van die niet-nherdraagbare textiel weer iets draagbaars. Zo gaan we samen voor een circulaire textielketen.

Hier staat ingevoegde content uit een sociaal media netwerk. Om deze content te zien, hebben we je akkoord nodig voor marketing cookies.
Klik hier om toestemming te geven.

Leger des Heils ReShare zamelt jaarlijks zo’n 20 miljoen kg gebruikte kleding en textiel in. Wat nog mooi en heel is, kunnen we weer weggeven of verkopen en op die manier helpen wij mens & milieu. Helaas is niet alles herdraagbaar, bijvoorbeeld omdat er een gat in zit. Voor dit gedeelte zoeken wij andere herbestemmingen. Wij streven naar 100% hergebruik en het sluiten van de textielketen. Hierin geloven wij in de kracht van samenwerken. Daarom zoeken wij de samenwerking op met diverse partners op het gebied van textielrecycling en innovatie. Een van die partners is Circularity b.v. Van het textiel dat bij ons als onherdraagbaar binnenkomt, kunnen zij weer iets draagbaars maken. 

Circularity b.v. produceert zelf "nieuwe" kleding, gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Zij ontvangen deze kleding zowel uit post-consumer donaties als de industrie zelf. Doordat zij geen nieuwe grondstoffen gebruiken voor hun kleding, besparen ze maximaal op katoen, olie waarvan polyester wordt gemaakt, water, pesticiden en CO2. Vanaf eind 2022 worden hun eigen volautomatische stiktafels geplaatst en worden hiermee T-shirts geproduceerd. Het eerste volledig 100% circulaire geproduceerde product in Nederland.